Kişisel Bakım

Ağda Sonrası Oluşan Sivilceler Nasıl Geçer?

Tüylerden kurtulmak için yapılan ağda daha sonrasında ciltte sivilcelere neden olur. Bu durumdan kurtulmanın yollarını sizler için derledik.

Tüylerden kurtulmak için ağda yaptırmak en yaygın bir çözümdür. Ancak sivilce oluşması da görülen ve istenmeyen durumdur. Sizleri bu durumdan kurtaracak yöntemleri derledik.

Sivilce Neden Oluşur?

Deride gözenekler vardır ve bu gözeneklerin açılması genişlemesi ile içerisine yağ fazlası, kir, makyaj kalıntıları gibi maddeler dolar. Sonra bunlar gözeneklerde birikir ve şiş kırmızı bir görüntü oluşur. Gözeneklerdeki bu sivilcelerin patlaması ile genişlemesi muhtemel olacaktır. Bu şekilde etraftaki gözenekler de genişlemeye başlar, bu nedenle de sivilcelere temas olmaması gerekmektedir.

Ağda Neden Sivilce Yapar?

Ağda sonrası sivilce  oluşma nedenleri birçok açıdan değerlendirilebilir. Gözeneklerin üzerine yapışkan bir madde olması  bu maddenin hızlı çekilmesi gözeneklerde hasara ve sivilceye neden  olabilir. Ayrıca sert kılların ters yönden çekilmesi de önemli bir nedendir. Çıkan sivilce her zaman iltihaplı değildir. Hızlı geçen ve kuruyan sivilce olabilir.

Ağda Sonrası Sivilce Geçirme Yöntemleri

Ağda sonrası sivilce  geçirmek için bazı uygulamalara önem verebilirsiniz.

  • Öncelikle cildin yağ oranının arttığı adet öncesi dönemler, hamilelik dönemlerinde ağda yöntemi kullanılmamalıdır. Bu dönemler cildin en hızlı hasar görebildiği zamanlardır ve cilde de hassas bir tüy giderici işlem uygulanmalıdır.
  • Ağda yaptırmadan yaklaşık 30 dakika önce zarar vermeyecek bir ağrı kesici içmek, cildinizin şişme, tahriş olması ve sivilce oluşmasının önüne geçecektir.
  • Ağda yaptırmadan önce hangi yere uygulanacaksa bu alan soğuk kompres yapılmalı, sonraki sivilceler bu şekilde engellenmelidir. Buzluktan çıkan buzları bir örtüye yerleştirip soğuk pres yapılabilir. Bu şekilde sonradan oluşabilecek acı da azalmış olur.
  • Pudra dökmek, ağda işlemi sonrası sivilce engelleyen başka bir önlemdir. Fazla yağı alan  pudra sivilcenin önüne geçer.
  • Ağdadan sonra tayt gibi deriye yapışan kıyafetler, dar tişörtler cildin toparlanmasını engeller. Bu nedenle rahat giysiler kullanılmalıdır.

Ağız Kokusunu Ortadan Kaldıran 6 Yiyecek

Erzincan’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu