Kişisel Bakım

Yüze Kese Yapılır Mı? Yüze Kese Yapmanın Faydaları

Selülit giderici etkisi de bulunan kese uygulaması, gözeneklerin açılmasını sağlayarak vücuda nefes aldırır. Masaj yaparak uygulanan kese cilde çok faydalıdır.

Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmaya yardımcı olan etmenlerden biri de kesedir. Fakat çoğumuz kesenin vücudumuza sağladığı etkileri bilmiyoruz. Kese yapmanın daha önce aklımıza hiç gelmeyen faydaları vardır.

Masaj yaparak cildinize kese uyguladığınızda kan dolaşımı hızlanarak hücrelerin çoğalıp yenilenmesini sağlıyor. Selülit giderici etkisi de bulunan kese uygulaması, gözeneklerin açılmasını sağlayarak vücudunuz rahat bir nefes aldırıyor. Hamam kesesi olarak bilinen mucizevi eldivenin tarihimizde geniş bir yer alıyor. Osmanlı´dan günümüze kadar ulaşan hamam keselerinin birçok faydası bulunmaktadır kese yapmak bizim ülkemizde değil tüm dünyada kullanılmaya başlanmıştır.

Cilt güzelliği için en önemli husus temizliktir. Temiz bir cilt güzel görüntüyü beraberinde getirir. Yüzünüzü temiz tutarak berrak, zinde ve parlak bir görünüm elde edeceksiniz. Yüze kese uygulaması ise bu istekleri yerine getirecek türden bir yöntemdir. Ancak yüz kesesi esnasında bazı detaylara önem gösterilmelidir.

Yüze Kese Yapılır Mı? Yüze Kese Yapmanın Faydaları

Yüz kesesinin faydaları ile daha canlı, daha genç ve daha parlak bir cilt sizi bekliyor olabilir!

Yüze kese yapmanın birden fazla önemli yararı mevcuttur. Öncelikle cilt üzerinde ölü deriyi temizler. Cildin rahat bir şekilde nefes almasını sağlar. Üstelik fazla yağdan arındırıcı özelliği vardır. Böylelikle yağın neden olduğu sorunlar en aza indirgenecektir. Yüzde ki yağ dengelenmiş olur. Ayrıca kan dolaşımını kolaylaştırarak rahatlık sağlar. Yüze kese yaparak gözeneklerin temizlenmesi de sağlanır. Ve hücre yenilenmesine yardımcı olur.

Yüze kesenin uygulanması sıcak suyun ardından olmalıdır. Aşırı sıcağa kaçmadan ciltte gözeneklerin açılması sağlanmalıdır. Ve ayrıca cildin rahatlamasına imkan verilmelidir. Böylelikle kese esnasında işlem çok daha derinlere işleyerek başarılı olacaktır. Ancak abartı olmamak şartı ile haftada 1-2 kez yapmak uygundur. Yüze kesenin fazla uygulanması istenmeyen sonuçlara neden olabilir. İşte yüze kese yapmanın faydaları;

Kese

  • Aknelerin oluşumunu engeller
  • Cilt altı kan dolaşımını hızlandırır
  • Ciltteki yenilenmeyi hızlandırır
  • Ölü deriden arındırır
  • Cildinizdeki gözenekleri açar
  • Bağışıklık sistemine katkı sağlar
  • Selülitleri gidermede yardımcı olur
  • Batık problemlerinin giderilmesi
  • Cilt tonunu dengeleme
  • Cildin daha genç ve pürüzsüz hale gelmesi

Yüz Keselenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keseninizi ilk kullanımdan önce sıcak su ve sabun ile yıkayıp, iyice durulamayın ve hiçbir sabun artığı kalmadığından emin olun. Kese kullanımı sırasında ne cildinize ne de kesenize hiçbir şekilde sabun, şampuan ya da duş jeli kullanmayın. Unutmamak gerekir ki kese doğal bir arınma yöntemidir ve kesenin vücuda uygulaması duru su ile yapılmalıdır.

Yüze değdirilen kesenin cildinize uygun olması önemli bir ayrıntıdır. Can yakıcı ve sert bir keseden söz etmek mümkün değildir. Yüz kesesinde cildinize nazik ve hassas davranmak çok önemlidir. Sert darbeler yada uygun olmayan kese modelleri sebebi ile cilde zarar verilebilir.

Edinilecek kesenin ince ve yumuşak bir yapıda olmasına dikkat edilmelidir. Kişi cildini bu hususta zorlamamalıdır. Ne kadar sert davranırsanız davranın kesenin cildinize iyi gelme oranı değişmeyecektir. Aksine keskin keseleme sonucu yüzünüze zarar verebilirsiniz. Bu nedenle hassas ve yumuşak dokunuşlar ile keseleme işlemini gerçekleştirmek gerekir. Ve mutlaka yüze uygun bir kese edinilmelidir.

Muz Kabuklarını Çöpe Atıyorsanız Hemen Durun!

Çağla Şikel’den Selülit Son Verecek Mucizevi Yağ Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu