Ordan Burdan

Can Yaman Kimdir?

Gönül İşleri, İnadına Aşk, Hangimiz Sevmedik, Dolunay ve Erkenci kuş adlı dizilerdeki rolleriyle tanınan Can Yaman kimdir?

2018 yılında Star TV ekranlarında yayınlanan Erkenci Kuş dizisinde Can Yaman büyük bir ilgi uyandırmıştır. Özel hayatı en fazla merak edilen oyuncular arasında yer alan Can Yaman kimdir?

Son günlerde yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Can Yaman Kimdir? İlk oyunculuk deneyimini Gönül İşleri isimli dizide canlandırdığı Bedir karakteri ile gerçekleştiren oyuncu Can Yaman, İnadına Aşk dizisiyle büyük çıkış yakalamış ancak Erkenci Kuş dizisiyle çok sevilmiş ve adını tüm dünyaya duyurmuştur.

Can Yaman Kimdir?

Can Yaman, 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Yugoslav kökenli olan Can Yaman, futbolcu ve teknik direktör Fuat Yaman’ın yeğenidir. Can Yaman ilköğretimini Bilfen Koleji’nde tamamlamıştır. Lise öğremini İtalyan Lisesi’nde birincilikle tamamlamış, Lisede değişim öğrencisi olarak Amerikaya gitmiştir. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesinde Hukuk okumuştur. Asıl mesleği avukatlıktır.

Eğitimin ardından 1 yıl staj yapan Can Yaman, ceza hukukuyla ilgilenmiştir. Hobi olarak oyunculuk dersleri almıştır. Can Yaman, Pricewater House Coopers isimli firmada altı ay avukatlık yapmıştır. İki dil bilmektedir, MSA’dan barmenlik sertifikası olan Can Yaman lisanslı basketbol oyuncusudur.

Mezun olduktan sonra kısa bir süre mesleğini yapan Can Yaman tanıdıklarının yönlendirmesiyle oyunculuğa geçiş yaptı. Oyunculuk konusunda eğitimi olmayan Can Yaman asıl eğitimin sette olduğuna inanıyor. Star TV’de yayınlanan dizi Gönül İşleri’nin gizemli yakışıklısı Bedir’i canlandırdı. İlk dizisi olan Gönül İşleri’nde rol aldığı oyunculardan çok şey öğrendiğini ve onları hoca gibi gördüğünü belirten genç oyuncu Sinem Kobal’a hayran olduğunu belirtiyor.

2015 yılında Fox TV’de yayınlanan İnadına Aşk dizisinde ilk kez başrol olan Can Yaman İstanbul’lu asil bir ailenin torunu olan Yalın Aras karakterini ile televizyon dünyasında dikkat çekmeyi başardı. Daha sonra Can Yaman TRT 1 ekranlarında 2016 yılında ekrana gelen Hangimiz Sevmedik dizisinde Altan Erkekli, Gül Onat, Cengiz Bozkurt ile birlikte rol aldı. Dizide Tarık karakterini canlandıran Can Yaman sonrasında ise 2017 yılında Dolunay isimli dizide rol aldı. Son olarak Star TV ekranlarında yayınlanan Erkenci Kuş dizisinde son derece maceracı bir ruha sahip, şehir hayatınından uzak, doğa ile iç içe olmayı seven sportmen bir genç olan Can Divit karakterine hayat veren Can Yaman’ın en sevdiği oyuncular ise Şener Şen, Haluk Bilginer ve Uğur Yücel’dir.

Can Yaman’ın Rol Aldığı Diziler

  • 2014 – 2015 Gönül İşleri (Bedir)
  • 2015 – 2016 İnadına Aşk (Yalın Aras)
  • 2016 – 2017 Hangimiz Sevmedik (Tarık Çam)
  • 2017 Dolunay (Ferit Aslan)
  • 2018 – 2019 Erkenci Kuş (Can Divit)

Cha In Ha Kimdir?

İki Gözüm Filminde Ahmet Kaya’yı Canlandıran Özgür Tüzer Kimdir?

“Suit” Aralık’da Netflix’de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu