Kişisel Bakım

Muz Kabuklarını Çöpe Atıyorsanız Hemen Durun!

Muz kabuklarının güzelliğe etkilerini biliyor musunuz? Bu mucizevi meyvenin kabuklarını cilt bakımında kullanabilirsiniz...

Muz kabuklarının cilde faydalarını öğrendikten sonra evinizden asla eksik etmemeniz gerektiğini fark edecek ve bağımlısı olacaksınız. İşte bu mucizevi meyve muzun cilde faydaları…

Muz Kabuklarının Cilde Faydaları

Sivilce Ve Lekeleri Yok Eder

Sivilce çıkmasını önlemek ve var olanları da tedavi etmek için pek çok doğal yol bulunuyor. Bunlardan biri de muz kabuğu. Muz kabuğu ve birkaç damla balı yüzünüze sürerek sivilce ve lekelerden kurtulabilirsiniz.

Kuru Cildi Nemlendirir

Muz kabukları egzama, sedef hastalığı, akne tedavisi ve hatta cildi güneş hasarlarından korumaya yardımcı olan antioksidanlar, eşleştirilmiş yağ asitleri ve çinko bakımından zengindir. Ayrıca kuru cildi nemlendirmeye yardımcı olan potasyum içermektedir. Muz kabuğunuzu cildinize sürerek nemlendirebilirsiniz.

Diş Beyazlatıcı Etkisi

Bir miktar muz kabuğunu alın ve iç kısmını birkaç dakika boyunca dişlerinize sürtün. Suyla durulayın ve daha beyaz dişlere sahip olmak için her gün tekrarlayın.

Siğillerinizi Yok Eder

Muz kabuğu siğilleri tedavi etmek içinde oldukça etkilidir. Muz kabuğunu yukarıdan aşağıya doğru soyun ve kabuğun içindeki kısmı ayırın ve ezin. Vazelinle karıştırarak siğil bulunduran bölgeye birkaç gün boyunca uygulayın.

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

Çağla Şikel’den Selülit Son Verecek Mucizevi Yağ Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu