Kişisel BakımOrdan Burdan

Yüz Temizlerken En Çok Yapılan 5 Hata

Cildin her zaman temiz ve canlı görünmesini sağlamak düzenli ve doğru cilt temizliğinden geçer.

Cildin her zaman temiz ve canlı görünmesini sağlamanın en iyi yolu düzenli ve doğru cilt temizliğidir. Ancak cilt temizliğinde bazı önemli noktalar var ki çoğu kişi bunlara dikkat etmiyor. Peki yüz temizlerken en çok yapılan 5 hata nelerdir? 

Yüz Temizlerken En Çok Yapılan 5 Hata

1. Sıcak Su İle Yüz Yıkamak

Her ne kadar sıcak suyun cildi daha iyi temizlediğine inanılsa da bu yanlış bir inanıştır. Sıcak su, cildi doğal yağlarından arındırdığı için cildi daha çok kurutabilir. Ayrıca hassas cilt tiplerinde kızarıklığı, tahrişi artırabilir, yağlı ciltlerde de yağ dengesinin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle yüzünü temizlerken sıcak su yerine daima ılık su kullanman gerekir.

2. Cildi Yeterli Temizlememek

Özellikle sürekli makyaj yapanlar arasında yaygın olan bu hata cildi olumsuz yönde etkilemektedir. Gün sonunda makyajını çıkarmaman, gözeneklerin tıkanmasına yol açar.

3. Yüzü Aşırı ve Sert Yıkamak

Cildi günde 4-5 defa, hatta daha fazla kez temizleyicilerle yıkamak, cildinin doğal, koruyucu bariyerine zarar verebilir. Bu da cildinin dış etkenlere karşı hassaslaşmasına, sebum dengesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle yüzünü, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkamalısın.

4. Yanlış Jel Temizleyici Kullanmak

Yüz temizliğinde yapılan bi diğer büyük hata ise yanlış jel kullanmaktır. Eğer sabun, duş jeli gibi ürünlerle yüz temizliğini yapıyorsan büyük bir hata içindesin. Bu ürünler yüzümüzde bulunan doğal yağın yok olmasına, cilt bariyerimizin zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzde kullanıma uygun jel temizleyiciler kullanmalısın.

5. Düzenli Temizlik Yapmamak

Siyah noktalar, pürüzler, yağlanma gibi cilt problemleri yaşıyorsan, düzenli olarak peeling yapmaya, cildini arındırmaya özen göstermelisin. Düzenli cilt temizliği daha geç yaşlanmanı, cildin her an parlamasını ve sağlıklı bir cilde sahip olmanı sağlar.

Vitaminlerin Cilt Bakımına Faydaları Nelerdir?

En Çok Yapılan 5 Kapatıcı Hatası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu