Ordan Burdan

Uğur Uzunel Kimdir?

Son dönemlerin en çok konuşulan ismi Uğur Uzunel kimdir? Hayatı ve oyunculuğu hakkında mera edilenler...

Son dönemlerin en çok konuşulan ismi Uğur Uzunel kimdir? Hayatı ve oyunculuğu hakkında mera edilenler… Masumlar Apartmanı dizisindeki Esat karakteriyle büyük bir çıkış yakalayan ve seyirci tarafından büyük bir beğeni kazanan Uğur Uzunel kimdir?

Uğur Uzunel Kimdir?

Uğur Uzunel 12 Kasım 1988 İzmir doğumludur. Lise sona kadar İzmir’de yaşayan Uğur Uzunel, tiyatroya olan aşkı çocukluğundan beri vardır. İlkokul 2.sınıftan beri tiyatronun içinde yer alan Uğur Uzunel, 1997 yılında Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda kursiyer olarak çalışmalarına başlamış ve daha sonra Hayrettin Filiz yönetimindeki Bilimsel Tiyatro Atölyesi’nde çalışmaya başlamıştır.

Birçok oyunda görev alan Uğur Uzunel, daha sonra yönetmen yardımcılığı ve yönetmenlik yapmaya başlamıştır. 2008 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı’nı okumuştur.

Pek çok kısa film çalışmasında rol aldıktan sonra Kumdan Kale, Ferah Feza, El Yazısı ve Evdeki Yabancılar adlı uzun metraj sinema filmlerinde oynamıştır. Daha sonra Uğur Uzunel’in ilk TV dizisi olan Star TV ekranlarında yayınlanan Ağır Roman Yeni Dünya’da Mehmet karakterini oynamıştır. Sonrasında 2014 yılında Şeref Meselesi dizisinde Selim karakterini oynamıştır. Uğur Uzunel bir sonraki yıl 2015’de Nefesim Kesilene Kadar sinema filminde Yusuf karakterini ve Takım: Mahalle Aşkına! filmlerinde rol almıştır.

2016 yılında İkimizin Yerine filminde rol alan Uğur Uzunel, aynı yıl Atv ekranlarında yayınlanan Aşk ve Mavi dizisinde İsmet karakterine hayat vermiş ve seyirci tarafından beğeni kazanmıştır. 2018 yılında Her Şey Yolunda adlı kısa filmde rol alan Uğur Uzunel, 2019 yılında TRT1 ekranlarında yayınlanan Halka dizisinde oynamıştır. Gene aynı yıl 2019’da Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Afili Aşk dizisinde Erkut karakterini canlandırmıştır. Kariyer hayatına hız kesmeden devam eden Uğur Uzunel son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan reyting rekorları kıran Masumlar Apartmanı dizisinde Esat karakterine hayat vermektedir.

Uğur Uzunel, 1.80 boyunda akrep burcu ve 74 kilodur.

Merve Dizdar Kimdir?

Melisa Sözen Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu