Mutfak

Sahur İçin 8 Hamur İşi Tarifi

Ramazanın en heyecanlı yanlarından biri de iftardan sonra sahura kadar kahvaltıya ne hazırlayacağını düşünmektir :)

Bu senede geldi çattı on bir ayın sultanı Ramazan… Sabırsız bekleyişler, her yerden yükselen susadım acıktım sesleri, heyecanla beklenen iftar ve sahur soflarına kavuştuk bu senede. Ama bu sene sizleri sahura ne hazırlasam da gün içerisinde acıkmasak derdinden kurtaracak tavsiyelerimiz var. Sizler için sahurda midelere bayram ettirecek, gün boyu tok tutacak, aynı zamanda pratik olan hamur işi tariflerini derledik.

Sahur İçin 5 Hamur İşi Tarifi

Ramazanın en heyecanlı yanlarından biri de iftardan sonra sahura kadar sofraya ne hazırlayacağını düşünmektir 🙂 Sizler için sahur sofralarına renk katacak ve sizi hem düşünmekten kurtaracak hemde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz hamur işlerini derledik.

Puf Böreği

Puf böreği bulut gibi görüntüsü ve benzersiz lezzetiyle sofralara renk katmaya geldi. Hazırlaması kolay olan fakat benzersiz lezzetiyle sofraları süsleyen puf börek nasıl yapılır?

Böreğin En Yumuşak Hali; Puf Böreği Tarifi

Fincan Böreği

Fincan böreği, geçmişi 17. yüzyıla kadar uzanan bir Osmanlı tarifi. Yıllar geçiyor, insanlar değişiyor, yemekler değişiyor ama bazı şeyler aynı kalıyor. Az malzemeli ve hızlı hazırlanan hamuruyla, içerisindeki pazı yapraklarının lezzetiyle sofralarına lezzet katacak. Peki fincan böreği nasıl yapılır?

Evdeyken Kilo Almamak İçin 5 Öneri

Yağ Çekmeyen Pişi

Kahvaltıya pişi yapayım ama hiç yağ çekmesin diyorsanız bu hiç yağ çekmeyen pişi tarifini mutlaka denemelisiniz. Pişi basit tanımı ile hamur kızartmasıdır. Yağ çekmeyen pişi hamuru nasıl yapılır. Yağ çekmeyen pişi hamurunun malzemeleri yoğurt, yumurta, maya ve undan oluşuyor. Hamur yoğrulup mermer zeminde açtıktan sonra istediğimiz şekilde kesip sonrasında bol kızgın yağda hamuru kızartıyoruz. Kabarıyor kabarıyor. Pişinin güzel olması ve kabarması için yumuşak esnek pürüzsüz bir hamur yoğurup çok az un kullanarak bir zeminde hamuru ne kalın ne ince olmayacak şekilde açmamız gerekiyor.

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Lezzetli Bir Sivas Katmeri

Adından da anlaşılacağı üzere Sivas mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan katmer, hamur işi denilince akla gelen ilk tariflerden. Sahur sofralarına da lezzet katacak bu enfes Anadolu lezzetlerinden Sivas Katmeri nasıl hazırlanacağını öğrenelim.

Katmer Tarifi (Sivas Katmeri)

Bursa’nın En Lezzetlisi: Cantık

Bursa denilince akla ilk İskender kebap, pideli köfte ve kestane şekeri gibi lezzetler gelir. Daha doğrusu Bursa’ya gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin çoğu sadece bu lezzetlerin peşine düşer. Halbuki Bursa’da bu lezzetlerden daha fazla tüketilen bir lezzet var ki o da cantıktır. Peki Cantık nasıl yapılır?

Cantık Tarifi (Bursa Usulü)

Çibörek (Çiğbörek)

Çibörek (çiğbörek); kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir. Çibörek (çiğbörek), Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şaşmaz bir tarif. Annelerinkinin yerini tutmasa da canınız istediğinizde yapabileceksiniz, sevdiklerinizi de kendinizi de mutlu edebileceksiniz.

Çibörek Tarifi

Kahvaltılık Krep Tarifi

Krep yumurta, süt ve un içeren bir bulamaç ile hazırlanan ve genellikle ince ve yuvarlak olan düz bir hamur işi türüdür. Krebi peynirli, çikolatalı ve reçelli olarak zevkinize göre çeşitlendirebileceğiniz enfes bir kahvaltı seçeneğidir. Tam kıvamında krep nasıl hazırlanır?

Kahvaltılık Krep Tarifi

Dereotlu Poğaça

Canınız poğaça çektiğinde, yarım saatte yapıp yiyebileceğiniz, çok çok pratik bir tarif. Bu, mayalanmasını beklemeden hazırlayacağımız ve yoğurt kullanacağımız bir tarif olacak. Piştiğinde; kıyır kıyır, çok lezzetli bir poğaçamız oluyor. Kahvaltı sofralarında yer almayı kesinlikle hak eden bir tarif. Pratik dereotlu poğaça nasıl hazırlanır?

Kahvaltılık Dereotlu Poğaça Tarifi

Evde Et Döner Nasıl Yapılır? Et Döner Tarifi

Evdeyken Kilo Almamak İçin 5 Öneri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu