Yaşam

Evde Sıkılıyorum Diyenlere Özel 5 Aktivite

Covid-19 virüsü sebebiyle evlerimizde kalmak zorunda kaldık. Artık ben evde sıkılıyorum ne yapabilirim? diye düşünler artmaya başladı. Sizler için 5 aktivite önerimiz var...

Neredeyse 1 aydır evdeyiz. İlk günler keyifli geçse de özellikle son zamanlarda yapılacak bir şey bulamamaya, aynı şeyleri yapmaktan sıkılmaya, kimilerimiz kendimizi yemeğe verip kilo almayla yüzleşirken; kimilerimiz ise her yeri hunharca temizlemekten çamaşır suyundan zehirlenme korkusu yaşamaya başladı. Tam da bu süreçte tüm bunlara bir “DUR” demenin vakti geldiğini düşündük ve sizler için evde yapılacak 5 aktiviteyi hazırladık.

Evde Sıkılıyorum Diyenlere Özel 5 Aktivite

1. Yeni Tarifler Deneyin

Her sabah değişik yemek tarifleri sitelerinden bulduğunuz farklı sunumlarla kendinize leziz bir kahvaltı hazırlayın. Güne iyi bir kahvaltıyla başlamak her zaman iyi fikirdir. Günün diğer öğünlerini bu tarz sunumlarla çeşitlendirin. Böylece birçok yeni tarif de öğrenmiş olacaksınız.

2. Çalışma Programı Oluşturun ve Ona Sadık Kalın

Günlük yaşantınıza göre mutlaka bir çalışma programı oluşturun. Tatil modundan kurtulmak ve bir sağlıklı bir çalışma düzeni oluşturmak için mutlaka bir çalışma programı oluşturmalısınız.

3. Günde En Az Bir Saat Kitap Okuyun

Evde olduğunuz süre boyunca belki de kafanızı en çok rahatlatan, en huzurlu, en keyifli, en sakin etkinlik bu olacak.

4. Bir Diziye Başlayın Ya Da Film Seyredin

Karantinada tam da bunalımın ortasındayken kendi akıl sağlığınız için gün içerisinde kesinlikle vaktinizin bir kısmı dizi ya da film izleyerek geçirin. Sürekli daha sonra izlerim diye ertelediğiniz diziye başlayın. Merak ettiğiniz belgeselleri izleyin. Bir saat de olsa mutlaka kafanızı dağıtacak bir şeyler yapın.

5. Mutlaka Spor Yapın

Sağlığın her şeyinde başı olduğunu daha iyi anladığımız bu günlerde sürekli evde olduğumuz için hareket alanımız azalıyor ve bu durum bir süre sonra kilo artışına sebep olabiliyor. Bu sebeple hem sağlığımız açısından hem evde zaman öldürmemek ve spor alışkanlığı kazabilmek için bolca hareket şart. O zaman açın internetten evde egzersiz videolarını şöyle bir 40-45 dakika hareket edin. Emin olun size çok iyi gelecek.

4 Dakikada Göbek Eritme Hareketleri

30 Dakika Yürü 2 Katı Kalori Yak! Leslie İle Yürü Ve Zayıfla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu