Kişisel BakımOrdan Burdan

Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir?

Buhar banyosu güzellik dünyasının mitleri arasında geliyor. Cilde gerçekten faydalı mı, yoksa uzak mı durulmalı, peki kimler uygulamalı?

Öncelikle hassas bir cilde sahipseniz veya rosacea, egzama gibi cilt problemlerinden şikayetçiyseniz buhar banyosundan uzak durmanızda ya da süresini sınırlamanızda fayda var. Yüksek sıcaklık, hızlanan kan dolaşımı ve genişleyen kılcallar bu problemlere pek de iyi gelmeyebilir. Öte yandan akneye meyilli, yağlı bir cildiniz varsa ve tıkalı gözeneklerden şikayetçiyseniz buhar banyosuna mutlaka bir şans verin.

Buhar banyosu güzellik dünyasının mitleri arasında geliyor. Cilde gerçekten faydalı mı, yoksa uzak mı durulmalı, peki kimler uygulamalı? Ekin Kurbetçi yanıtlıyor…

Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir?

Buhar banyosunun sık uygulamanız gereken rutinlerden olmadığını da belirtelim. Haftada bir, eğer çok yağlı bir cilde sahipseniz iki haftada bir birkaç dakikalık seanslar yeterli. Bu arada, bakım esnasında buhar sıcaklığı da kontrol etmeniz gerekenler arasında.

Uygulama sonrası ise dikkate değer birkaç adım var. Gözenekler açılıp temizlendikten sonra bir bakım maskesi uygulamak ürünün cilde daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlayacaktır. Gözenekleri sıkılaştırmayı da ihmal etmemelisiniz. Tonik veya soğuk su ile ıslattığınız bir havluyla açılan gözeneklerinizi toparlayabilirsiniz. Peki buhar banyosunu cilde nasıl yardımcı oluyor? Güzellik rutininize destek olacak bu uygulamanın faydalarını listeledik.

1- Tıkanan Gözenekleri Temizliyor

Gözeneklerde sıkışıp kalan makyaj artıkları, ölü cilt kalıntıları ve kir, buharla birlikte dışarı çıkmaya zorlanıyor. Açılan gözenekler temizlenmek için müsait hale geliyor ve siyah noktalar ortadan kalkıyor.

2- Yağlı Cildi Arındırıyor

Açılan gözeneklerde serbest kalan bir diğer artık da sebum. Yağlı ciltlerin düşmanı olan fazla sebum, buharla yumuşuyor ve gözeneklerden dışarı salınıyor.

3- Detoks Yapıyor

Hızlanan kan dolaşımı ve genişleyen gözenekler ciltte biriken toksinlerin dışarı atılması için harika bir fırsat oluşturuyor.

4- Akne Oluşumunu Engelliyor

Detoks, fazla yağın, kirin, ölü hücrelerin ve bakterinin uzaklaşmasının harika bir sonucu var: Tüm bunlardan dolayı ortaya çıkan aknelere veda edebilirsiniz.

5- Kolajen ve Elastan Üretimini Artırıyor

Hızlanan kan dolaşımı ve genişleyen kılcallar cilde daha fazla oksijen ulaşmasını sağlıyor. Böylece cildin daha fazla kolajen ve elastan üretmesi destekleniyor ve cilt sıkılaşarak gençleşiyor.

6- Rahatlatıyor

Buhar banyosu stres atmak, rahatlamak ve gevşemek için harika bir yöntem. Aromaterapi yağlarıyla uygulayacağınız bir seans gece oldukça verimli bir uyku çekmenizi sağlayabilir.

kaynak: vogue.com

Ciltte Doğal Işıltı Yaratan Bloomea (Zümrüt Işıltısı) Nedir?

Ciltte Doğal Işıltı Yaratan Bloomea (Zümrüt Işıltısı) Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu