Sağlık

Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Akdeniz'in değerli meyvelerinden biri olan İncirin faydaları nelerdir? Kuru incir hangi hastalıklara İyi gelir?

İncir Hakkında

İncir, anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. İncir, dutgiller familyasına dahil olan incir cinsinin içerdiği yaklaşık 800 kadar tür içinde ticari öneme sahip meyve veren tek bitkidir.

Kuru İncirin Faydaları

Kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor! İçerdiği yüksek oranlı vitamin ve mineraller adeta her derde deva niteliğinde. Uzmanlarca da sıklıkla önerilen besinlerin başında gelen kuru incirin faydaları sizin için derlediğimiz bu listede!

1. Kabızlık ve Sindirim Sorunlarına İyi Gelir

Kabızlık, tuvalete çıkmada güçlük çekme durumudur. Genellikle yüksek lif içeren besinler ile bu sorunu giderebilirsiniz. Kuru incir, büyük oranda besin lifi içermesi nedeni ile kabızlığa iyi gelir. Bununla beraber çeşitli sindirim sorunları da düzenli kuru incir tüketimi ile beraber giderilebilir.

2. Tansiyon Hastaları Kuru İncir Tüketebilir

Potasyum, tansiyon ve kan basıncını dengeleyen bir maddedir. Kuru incir potasyum bakımından zengin olduğu için bu rahatsızlıkları önleyebilir. Bu bakımdan yaşı ilerlemiş kişilere de sıklıkla önerilir. Olası bir tansiyon hastalığı riskini azaltmak için düzenli olarak kuru incir yiyebilirsiniz.

3. Diyabetik Beslenme Listenize Kuru İnciri de Ekleyin!

Çeşitli gıdalardan alınan şekerin sindirimi ve vücut tarafından emilimi kimileri için zor bir durumdur. Kuru incirin yüksek lif içermesi, bu rahatsızlıkları önleyebileceği anlamına gelir. Gerek diyabet hastaları gerekse diyabet riski taşıyanlar yeterli miktarda kuru incir yiyerek sağlıklarına kavuşabilirler.

 

4. İskelet Sisteminizi Güçlendirir

Kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor, demiştik. Kalsiyum ve magnezyumu bolca bulabileceğiniz kuru incir kemik sağlığınıza ve iskelet sisteminize iyi gelir. Özellikle çocuklarda görülebilen kemik problemleri için kuru incir önemli bir tedavi yöntemidir.

5. Kilo Vermek İsteyenleri Piste Alalım!

Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri de vücudun açlık yaşamasıdır. Eğer tokluk hissini sağlayabilecek besinler tüketirseniz, yeme aralığınızı uzatabilir böylece sıkı bir diyet yapabilirsiniz. Kuru incirden alınan yüksek orandaki besin lifi, midede tokluk hissi yaratır, bu da sık sık yemek yiyenlerin alabileceği bir önlemdir.

6. Kalp ve Damar Hastalıklarının Düşmanı

Kuru incir, yaşa bağlı oluşabilecek kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelen bir meyvedir. İçerdiği potasyum ile yüksek tansiyonunuz dengelenir ve buna bağlı yaşanabilecek kalp hastalıkları önlenebilir. Ayrıca incir yapraklarından hazırlayacağınız çay da kandaki triglisterit denilen yağı dengeler.

7. Fazla Kolesterole Karşı Kuru İncir Yiyin

Pektin denilen maddenin bilinen en önemli özelliklerinden biri jel oluşturmasıdır. Bu nedenle gıda endüstrisinde yaygın şekilde kullanılır. Sindirim sistemi ile teması halinde yüksek kolesterolün vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Düzenli kuru incir tüketimi sayesinde pektin maddesine doğal yollarla kavuşabilirsiniz.

8. Gribal Enfeksiyonlarla Mücadele Eder

İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde özellikle salgın zamanlarında başımızı ağrıtan gribal enfeksiyonlara karşı kendimizi savunabiliriz. Bunun en doğal yöntemlerinden biri kuru incir tüketimidir.

9. Hücrelerin Yenilenmesini Sağlar

A vitamini, C vitamini, potasyum, demir, kalsiyum gibi maddeler açısından zengin olan kuru incirin faydaları hücrelerimize de yansımaktadır. Saydığımız bu maddeler, hücre yenilenmesini sağlayarak düşük enerjiye karşı da savaş açar.

10. Cilde İyi Gelir

Zaman geçtikçe hala dinç ve genç görünmek isteyen yüzlerin yemeleri gereken bir meyvedir. Kuru incir, cildi korur ve besler. Daha zinde ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için kuru incir tüketebilirsiniz.

11. Kanserli Hücrelerle de Savaşır

Antioksidan özelliği ile özellikle meme kanserine olan etkileri kuru incirin kanserli hücrelere karşı tedavide kullanılmasını da sağlar. Antioksidanlar aynı zamanda kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini de düşürür.

12. Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık sisteminizi güçlendirici onlarca farklı yöntem bir yana, bunu doğal yollarla sağlayabilirsiniz. Kanser başta olmak üzere bütün hastalıklarla bağışıklık sistemimiz ciddi bir savaşa girer. Bu nedenle dirençli, güçlü bir bağışıklık sistemi sağlıklı bir vücut için gereklidir. Zengin vitamin ve mineralleri sayesinde kuru incirin bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.

Enfes Bir Tatlı “İncir Uyutması Tarifi”

Cevizli Baklava Tarifi | Evde Baklava Nasıl Yapılır?

Mahsusa”Yüz Yıllık Mühür”(Osmanlı’nın Gizli Servisi)2020’de Vizyonda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu