Sağlık

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Tırmanıcı bir bitki türü olan kivi yılın her ayında yetiştirilebilme özeliği olan bir meyve türüdür. Kivinin sağlık açısından önemi nedir?

Kivi asma benzeri tırmanıcı bir bitki türüdür.  Çin’in güneyindeki Yangtse Vadisine özgü bir meyve çeşididir. Kivinin bir çok faydası bulunur. Kivinin faydaları nelerdir?

Kivi Hakkında

Kivi, asma benzeri odunsu ve tırmanıcı bir bitki türüdür. Kiviler her ortamda farklı mevsimlerde yetişebilir. Kivi Kasım ayından Mayıs ayına kadar Kaliforniya’da yetişirken,Yeni Zelanda’da haziran ayından ekim ayına kadar yetişebiliyor. Kivinin yüksek miktarda C vitamini içermesi astım hastalarının tedavisinde yardımcı olabilmektedir.

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kırışıklıkları Azaltır

Kivinin içerisinde yüksek miktarda E vitamini bulunduğundan dolayı kırışıklıkları azaltabilen özelliğe sahiptir.

Cilde C vitamini sağlar

C vitamininden zengin olduğu için vücudun kolajen miktarının artmasını sağlar. Yaşlılık belirtileriyle savaşır. Cildin sıkılaşmasını sağlar. Cildin kurumasını önler.

Kivinin Faydaları Nelerdir?
Kivinin Faydaları

Kalp sağlığını iyileştirir

Kivi içerisindeki vitaminler sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Bir araştırmada kivinin kandaki trigliseritlerin azaltılmasında yardımcı olduğu ortaya koyulmuştur. Kivi kalp sağlığını iyileştiren inhibe edici aktiviteler yaptığını araştırma sonuncunda görülmüştür.

Yaşlanmayı önler

Kivi, antioksidan açısından zengin olduğu için yaşlanmayı geciktiren özelliğe sahiptir.  Antioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirir ve cildin elastikiyetini, sıkılığını ve dokusunu korurlar.

U.V ışınlarından korur

Kivi cildi güneşin zararlı ışıklarından içerisinde bulunan amino asitler sayesinde korur.

Sivilceleri giderir

Kivi gözenekleri temizler ve sivilcelerle mücadele eder. Sivilcelerinizden kurtulmak için kivi maskesi de uygulayabilirsiniz.

Cilde parlaklık kazandırır

Kivi, lif ve antioksidan açısından zengin olduğu için müshil etkisi gösteren meyvelerdendir. Düzenli kivi tüketmeniz sonucunda bedeninizde bulunana toksinlerden kurtulabilirsiniz.

Kivinin Faydaları Nelerdir?
Kivinin Faydaları

Kivinin Saça Olan Faydaları

Saç dökülmesini önler

Kivi içerisinde bulunan C ve E vitamini sayesinde saç dökülmesini engeller ve saç sağlığını korur. İçerisinde bulunana magnezyum, çinko ve fosfor gibi mineraller kan dolaşımını uyararak saçların hızlıca uzamasına yardımcı olur.

Saçların erken beyazlamasını önler

Kivi saçların erkenden beyazlamasını içerisinde ki bakır minerali sayesinde engeller ve doğal renginin korunmasına yardım eder.

Saçta egzamayı önler

Kivi, kan damarlarını güçlendirip kafada oluşan egzamayı ve baş derisi iltihabı problemlerini önlemeye yardım eder.

NOT: Kiviyi yeterli miktarlarda tüketmek çok önemlidir. Aşır tüketilmesi kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Pesketaryen Diyet Nedir? Nasıl Beslenilir?

Thai Masajı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Atlantik Okyanusunda Bir Camii “2. Hasan Camii”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu