MutfakOrdan BurdanYaşam

En Pratik Yumurta Soyma Yöntemleri

Sağlık açısından son derece değerli olan yumurtanın en sağlıklı tüketim şekli ise haşlamadır. Bizde sizler için en pratik yumurta soyma yöntemlerini araştırdık...

Kaliteli ve ucuz protein kaynağı olan yumurta, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir. Kalp sağlığını koruyan, kas gelişimini destekleyen ve kilo kontrolüne yardımcı olan yumurtayı sabah kahvaltılarında tüketmek oldukça önemli.

En Pratik Yumurta Soyma Yöntemleri

İlk olarak yumurtayı haşlayın. Bu arada yumurtayı 5, 6 dakikadan fazla haşlamaktan kaçının. Çünkü uzmanlar bu sürenin uzaması sonucunda yumurtanın besin değerlerini kaybettiğini söylüyor.

Yumurta Nasıl Haşlanır?

1. Yöntem

Kolay yumurta soymak için yumurtalarınızı kaynar sudan çıkarıp hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Soğuk su yumurtaya hem şok etkisi yapar hem de kabuğun gözeneklerinden girerek soymanızı kolaylaştırır.

2. Yöntem

Yumurtalarınızı haşladığınız suyun içerisine bir tutam tuz veya karbonat atın. Bu yöntem de yumurtalarınızın kabuklarının kolay soyulmasını sağlar.

3. Yöntem

Haşladığınız yumurtanızı dik olarak tutarken kabuk kısmını altından ve üstünden küçük delikler açıp bu deliklerin birinden içine kuvvetle üfleyin. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

4. Yöntem

Bardak yöntemi de oldukça etkili bir yöntemdir. Bir bardak soğuk suyun içine haşladığınız yumurtayı atın ve avucunuzla ağzını kapatarak kuvvetle sallayın. Cam bardağın içinde kabuğu çatlayan yumurtanız kolay bir şekilde soyulacaktır.

5. Yöntem

Yumurtayı hafif tezgaha vurup bir kaç yerinden çatlattıktan sonra, iki avucunuzun arasında hafifçe bastırarak sağa sola çevirin. Yumurtanız bu işlemden sonra çok daha rahat soyulacaktır.

6. Yöntem

Yumurtanızı kabukluyken tam ortadan keskin bir bıçakla kesip bir tatlı kaşığı yardımıyla kabuk ve iç tarafından çevirerek de kolayca soyabilirsiniz.

Kabak Tatlısı Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu