Kişisel Bakım

Farklı Ülkelerdeki Kadınların Güzellik Sırları

Sizin için güzellikleriyle dillere destan olan ülkelerin bir kuşaktan diğerine geçen güzellik sırlarını derledik. Bakın onlar güzel görünebilmek için neler yapıyorlar?

farklı ülkelerdeki kadınlar güzellik rutinleri için neler yapıyor hiç merak ettiniz mi? Tıpkı ülkemizde olduğu gibi birçok ülke kadınları da bakımları için güzellik reçeteleri uyguluyor. Bakın onlar neler yapıyor?

Farklı Ülkelerdeki Kadınların Güzellik Sırları

Avustralya

Kepekli ve kaşıntılı kurumuş kafa derisinden kurtulmak için Avustralyalı kadınlar şampuanlarına birkaç damla çay ağacı yağı ekliyor. Ancak tembel gününüzdeyseniz, zaten yağ içeren geniş bir yelpazede saç ürünleri satılmakta oradan temin edebilirsiniz…

Brezilya

Selülitlerinizi azaltmanıza yardımcı olacak kolay bir numara deneyebilirsiniz. Biraz ıslak kum alıp nazikçe problemli bölgenize sürün. Bu tür masajlar kan dolaşımını artırır ve cildinizi pürüzsüz hale getirir.

Bulgaristan

Gül yağı ve gül yaprakları Bulgar kültüründe sıklıkla kullanılır. Cildinizi yumuşak tutmak için gül suyu ile her gün silin.

Çin

Kırışıklıkları önlemek için yüzünüzü pirinç suyla temizlemeyi deneyin. 20 dakika boyunca pirinci ıslatın ve süzün. Yüzünüzü bu su ile düzenli olarak silin, değişimin farkına varacaksınız.

Fiji

Birçok insanın bronzlaşma isteğinin aksine Fiji kadınları cildi beyazlatma reçeteleri sunuyor. Cilt beyazlatma reçetesi gerçekten kolay ve evde yapılabilir. Tek ihtiyacınız olan;

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 çorba kaşığı sıkılmış portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı şeker

Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Karışımı birazcık cildinize uygulayın ve yarım limon kullanarak, beyazlatmak istediğiniz cildinizin alanına sürtün. İhtiyaçlarınıza göre daha fazla karışım ekleyerek prosedüre 25 dakika devam edin. Bundan sonra, cildiniz yenilenecek ve pürüzsüz olacak. Aynı zamanda cildinizin tonunu dengelemek için size yardımcı olacaktır.

İskandinav Ülkeleri

İskandinav kadınları cildinin yaşlanmasını ve kurumasını önlemek için basit ama etkili kurallar uyguluyor. Yüzlerini maden suyu ile siliyorlar, doğrudan güneş ışığından kaçınmaya çalışıyorlar ve sağlıklı besleniyorlar.

Kolombiya

Avokado, Latin Amerika ülkelerinde güzellik tariflerinde en popüler aktif bileşenlerden biridir. Yüz, saç ve vücut maskelerinde kullanılır. Saçınızı parlak ve yumuşak yapmak için, avokado ve muzu ezin, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin, saçınıza uygulayın ve 30 dakika bekleyin. Şampuanla iyice yıkayın.

Meksika

Bir çay kaşığı ile kirpik kıvırmayı kim icat etti bilinmiyor ama dünyanın dört bir yanındaki kadınlar bu hileyi gözlerini kıvırmak için kullanıyor. Meksika’da özellikle yaygındır. Bir kaşığı ılık suyla biraz tutarak ısıtın. Kenarının kirpiklerinizin köklerine temas etmesi için kaşığı gözünüze yakınlaştırın. Kirpiklerinizi 30 saniye boyunca kaşıka bastırmak için parmağınızı kullanın. Sonra maskara uygulayın. Uyarı! Kaşıkta keskin kenarlar olmamasına dikkat edin.

Mısır

Kleopatra’nın süt banyolarının büyülü etkilerini keşfeden ilk kadın olduğu söyleniyor. Küvetinizi ılık su ile doldurduktan sonra 1-2 litre süt ve 100 gram bal ekleyin. 15-20 dakika sonra cildiniz daha yumuşak ve esnek hale gelecektir. Sütü boşa harcamayayım derseniz, bir alternatif daha var. Laktik asit içeren cilt bakım ürünleri satın alabilirsiniz. Uyarı: Banyo yapmadan önce, herhangi bir bileşene alerjiniz olmadığını kontrol edin.

Yunanistan

Zeytinyağı, Yunanistan’da çok popüler ancak sadece gıda için değil. Cildin temizlenmesi, yanıkların iyileşmesi ve harika bir el yapımı saç kremi için aktif bir bileşen olarak kullanılabilir. Bir bardak yoğurt, bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Yıkanan saçlara uygulayın ve 5 dakika bekletin. Saçlarınız hemen yumuşak ve pürüzsüz olacaktır.

Japonya

Japon kadınların ciltleri neden porselen gibi hiç düşündünüz mü Bu sadece genetik değil. Ciltlerini sağlıklı ve ışıltılı tutmak için, doğrudan güneşten ışığından korumak önemlidir. Bu amaçla, Japon kadınlar yaz günlerinde mutlaka şemsiye kullanıp, uzun kollu kıyafetler tercih eder. Genç ve sağlıklı kalmak için bir diğer Japon sırrı da iyot ile zenginleştirilen besinlerdir.

Aşırı Su Tüketmek Zararlı Mı?

Doğal Antibiyotik Kaynağı Soğanın 4 Farklı Kullanım Alanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu