Ordan BurdanSağlık

Doğal Antibiyotik Kaynağı Soğanın 4 Farklı Kullanım Alanı

Yemeklerin ana malzemesi olan soğanın sağlık açısından 4 farklı kullanım alanı olduğunu biliyor muydunuz? Doğal bir antibiyotik kaynağı olan soğanın farklı kullanım alanları...

Doğal antibiyotik kaynağı olan soğan, güçlü içeriği sayesinde bazı sağlık sorunlarına karşı ilaç olabilir. Yemeklerin ana malzemesi olan soğanın sağlık açısından 4 farklı kullanım alanı.

Grip hastalığıyla mücadele eden, bağışıklı güçlendiren, cilt sağlığını koruyan soğan, tam bir sağlık deposudur. Vücudu hücre hasarına karşı koruyan mutfağın vazgeçilmez malzemelerinden olan soğanın sağlık alanında kullanımı…

Doğal Antibiyotik Kaynağı Soğanın 4 Farklı Kullanım Alanı

İlgili resim

Burun Kanamasına Karşı Soğan

Soğanın bu etkisini birçok kişi bilmiyor. Soğanın etkili bir şekilde kanama durdurma özelliği vardır. Özellikle burun kanamasında etkilidir. Burun kanaması anında bir soğanı dilimleyin. Bir dilimini burnunuzun alt kısmına tutun. Soğanın kokusu, kanamayı durdurmak için doğal bir pıhtılaşmaya yardımcı olur.

Öksürüğe Karşı Soğan

Soğanı dörde bölün ve bir kase suyun içine koyun. Yatağınızın yanına koyacağınız bu kase sayesinde öksürükten kısa sürede kurtulacaksınız. Soğanın salgıladığı koku, üst solunum yolları problemlerini iyileştirerek, öksürüğü kısa sürede kesmeye yardımcı oluyor.

Regl Sancısına Karşı Soğan

Adet dönemini çok sancılı bir şekilde geçiriyorsanız, bu durumu hafifletmek adına soğan suyundan faydalanabilirsiniz. İki bardak suyun içinde bir adet soğanı dörde bölerek kaynatın. Kaynamış suyu süzdükten sonra cam kavanozada saklayın. Adet döngünüzden bir iki gün önce sabahları bir çay bardağı bu sudan için.

İbrahim Saraçoğlu’ndan “Soğan Kürü”

Boğaz Ağrısına Karşı Soğan

Özellikle kış aylarında yaşanılan üst solunum yolu enfeksiyonu boğazları perişan eder. Boğaz ağrısını çekmek istemiyorsanız bunun soğan çayından faydalanabilirsiniz. Soğanın yarısını bir bardak suyun içinde rengi çıkana kadar kaynatın. Kaynamış soğanı süzdükten sonra soğumasını bekleyin. İçine bir tatlı kaşığı bal ve yarım çay kaşığı karabiber ilave ederek tüketin. Gün içinde 2 kere bu çayı ılık bir şekilde içebilirsiniz.

Acur Nedir? Faydaları Nelerdir?

Saklambaç (Ready Or Not) Ölmek İstemiyorsan Saklanmak Zorundasın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu