Ordan BurdanSağlık

Rahat Bir Menopoz Dönemi İçin Bu Önerilere Dikkat!

Bazı basit önlemlerle menopoz dönemini huzurlu geçirmek mümkün. İşte, menopoz semptomlarını hafifleten bitkisel takviyeler ve yaşam kalitenizi artıran öneriler.

Öncelikle menopozun bir hastalık olmadığının altını çizerek söze başlayalım. Bu ergenlik kadar doğal bir dönemdir. Menopoza bir hastalıkmış gibi yaklaşır, hormonlarla onu tedavi etmeye çalışırsanız bedeli ağır olur! Maalesef menopoz sonrası yaygın olarak hormon replasman tedavileri uygulanıyor. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu artık biliyoruz. Belli bir yaştan sonra vücuttaki östrojen seviyesi düşüyorsa bunun bir nedeni vardır.

Kanserli hücrelerin östrojen reseptörleri vardır. Yaş ilerledikçe vücutta daha çok kanserli hücre oluşur, ama normalde vücudun baş edebileceği bir durumdur bu. Ama siz gidip, tam da vücutta daha fazla hasarlı hücre üretilmeye başladığı bir zamanda, hormon replasmanı yaparsanız, kanser riskini ciddi oranda artırırsınız. Menopoza giren her kadına tavsiye edilen, uygulanan hormon tedavileri, özellikle meme kanseri riskini ciddi oranda artırır.

Rahat Bir Menopoz Dönemi İçin Bu Önerilere Dikkat!

Konforlu Bir Menopoz İçin 5 Öneri

Daha kaliteli, daha konforlu bir pre-menopoz ve menopoz dönemi için diyetinize ekleyebileceğiniz östrojen zengini bazı besinler, yaşam kalitenizi artırmak adına alabileceğiniz önlemler var…

1. Keten tohumu tüketin: Keten tohumu zengin bir östrojen kaynağıdır. Optimum fayda için kahve öğütücüde çekip taze kullanın.

2. Kuru bakliyatı unutmayın: Mercimek, nohut ve kuru fasulye bitkisel östrojenler içerir. Diyetinizde mutlaka yer verin. Ama diyabet ve insülin direnci problemi olanlar haftada bir defadan fazla tüketmemeliler.

3. Maydanoz yiyin: Salatalarınıza bol bol maydanoz ekleyin. Bu yeşillikte de bitkisel östrojen bulunur.

4. Adaçayı için: Kahve yerine adaçayı için. Çayınızın içine bir miktar da anason ekleyin. Her iki bitkide bitkisel östrojen bulunur.

5. Hayıt otundan faydalanın: Menopoz semptomlarını hafifletmedeki etkisi kanıtlanmış olan hayıt otundan faydalanın. Bir çay kaşığı hayıt otu tohumunun üstüne bir bardak kaynamış su ekleyin ve 10-15 dakika bekleyip için.

Takviye Desteği

Omega-3: Düzenli olarak Omega 3 takviyesi almanızı tavsiye ediyorum. Hangi Omega 3 takviyesini ne dozda kullanmanız gerektiğini 14 Ocak 2018 tarihinde yayımlanan köşe yazımızda anlatmıştık, geriye dönüp okuyabilirsiniz.

Karayılan Otu: Semptomları hafifletmede etkisi bilinen bitkisel bir takviye daha var: Karayılan otu. Menopoz dönemindeki problemlerde olumlu etkisinden dolayı kadın otu olarak da bilinir – yabancı menşeili bir besin takviyesi kullanacaksınız black cohosh ismiyle arayın.

Çuha Çiçeği Yağı: Fayda sağlayabileceğiniz bir diğer takviye ise çuha çiçeği yağıdır – yani evening primrose oil. Çuha çiçeğinin vücuttaki östrojen üretimini artırmak gibi bir özelliği vardır.

Farklı Ülkelerdeki Kadınların Güzellik Sırları

Trabzon (Cennet) Hurmasının Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu