Kişisel BakımOrdan Burdan

Vücut Çatlaklarına En Etkili 2 Kür Tarifi

Vücut çatlakları bir çok kadının korkulu rüyasıdır. Görünümleri nedeniyle de oldukça can sıkıcıdır. Vücut çatlaklarına en etkili 2 kür tarifi ile bu sorunu çözüyoruz.

Aşırı kilo alıp verme, düzensiz spor, yağlı yiyecekleri fazla tüketme hatta bazen genetik olarak da görülebilen bacak çatlakları, genellikle kadınların hamilelik dönemlerinde sık karşılaştıkları bir tür vücut sorunlarından biridir. Tıpta adı Xerosis Kutis veya Asteatosis olarak bilinen bacak çatlakları yapılan bir araştırmaya göre, cildin aşırı kuru olmasından dolayı da kaynaklanıyor. Bacak çatlakları her mevsim olabileceği gibi her yaşta her insanda görülebilir.Peki bu çatlaklar nasıl geçer? Bacak çatlaklarını gidermenin en etkili yolu nedir? Evde çatlak giderme yöntemleri nelerdir? 

Kahve Kürü İle Çatlak Giderme;

Kahve, yüksek biyolojik aktivitesi aynı zamanda kafein içerdiği için kan akışını hızlandırarak cildin canlı ve parlak olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildin deri altındaki hücreleri de uyarır.

  • Kahve telvesini suyla karıştırın.
  • Çatlakların üzerine uygulayın.
  • 5 dakika dairesel şekilde masaj yaptıktan sonra temizleyin.
  • Hemen sonrasında zeytinyağıyla da ovalayın ve temizleyin.

Argan Yağı İle Çatlak Giderme;

Argan yağı, kozmetik ürünlerinin içerisinde bol miktarda bulunan bir yağdır. E vitamini ve antioksidan bakımından oldukça zengin olan argan yağı ile bacak çatlaklarının rengini azaltabilirsiniz.

  • Organik argan yağıyla çatlakların üzerine masaj yapın.
  • Günde 2 defa kadar uygulayabilirsiniz.

Vücut Çatlaklarına Doğal Çözüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu