MutfakOrdan BurdanSağlık

“Bamya” Sevmeyenlere Meydan Okuyor!!! Bamyanın Bilinmeyen Faydaları

Herkes tarafından sevilmeyen bamya onu sevmeyenlere meydan okuyor adeta. Bamyanın bilinmeyen faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Herkes tarafından sevilmeyen bamya onu sevmeyenlere meydan okuyor adeta. Bamyanın bilinmeyen faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Bamya düşük kalorili bir besindir. İçerisinde bol miktarda A,B ve C vitaminleri bulunmaktadır. Mineraller bakımından zengin olan bamya çocuk gelişimini de destekler. Cilt sağlığınızı korumasının yanı sıra kansere karşı da koruma sağlar. Yüksek lif kaynağıdır, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Böylece kilo vermenize yardımcı olur.

 Bamyanın Sağlığa Faydaları

1-Bağışıklık Sistemini Güçlendirir, Kansere Karşı Korur

Bamya, beyaz kan hücrelerini yenileyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirir. İçerisinde bulunan liflerin kolay çözümlenebilmesinden kaynaklı olarak kolon kanserine karşı koruma sağlar.

2-Enerji Verir:

Bamyanın içerisinde glikojen depolanmasını destekleyebilen antioksidanlar ve polifenollerde bol miktarda bulunur. Bu nedenle yorgunluğunuzu alır ve size enerji verir.

3-Kemikleri Güçlendirir Ve Kanı Durdurur:

İçerisinde bulunana K vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlar. Yaralanma gibi durumlarda kanın pıhtılaşmasını sağlayarak fazla kan kaybını önler.

4-Gastrite İyi Gelir:

Bağırsakta oluşan zararlı bakterileri yok ederek bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Böylece gastrit hastalığı riskini ortadan kaldırır.

5-Diyabeti Önler, Kolesterol Seviyelerini Düzenler:

Bamya tohumları, vücutta bulunan karbonhidratları parçalayarak insülin duyarlılığınızı arttırarak diyabet hastalığını önleyebilirsiniz. Bamya vücutta toplanan yağları parçalayarak kolesterol seviyesini düşürür.

Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu