Sağlık

O Göbek Eriyecek! 7 Adımda Zayıflama

Her diyet yapan kişiden duymuşsunuzdur ki ''çok kilo verdim ama göbeğim hala gitmedi'' bu soruna karşı 7 adımda zayıflama formülünü sizler için derledik.

Hepimiz dümdüz bir karın hayal ederiz. Ancak kilo vermenin en uğraştırıcı kısımlarından biri göbek eritmektir. Ama bunun zor olması, imkansız olduğu anlamına gelmemektedir. Kadınların ve erkeklerin ortak problemleri haline gelen göbek yağları nasıl eritilir? Güzel bir vücudun yanında sağlıklı bir vücuda sahip olmak istiyorsanız sizler için göbek yağları eritme yöntemlerini araştırdık.

O Göbek Eriyecek! 7 Adımda Zayıflama

Kilo alan en kolay bölge göbektir. Ancak vermesi de bir o kadar zordur. Göbekte oluşan yağların iki sebebi bulunur. Bunlardan birincisi hareketsiz yaşam  ve aşırı beslenmedir. İkincisi ise hareketsiz yaşamın yanında yaş ilerlemesidir. Bu sebeple alınabilecek en önemli önlem yaş ilerlemeden düzenli beslenme ve sporu hayatımızın merkezi haline getirmektir.

1. Sodyumdan Kaçının

Tuz vücutta daha fazla sıvı tutar. Yüksek oranda sodyum içeren tuzlu yiyeceklerden, özellikle hazır paketli ve mikrodalga öğünlerinden kaçının. Öğle yemeğinde sağlıklı tavuk salatası veya hindili sandviçle değiştirin. Daha fazla meyve ve sebzeler yemeye çalışın ve öğünlerinize ekstra tuz eklemeyin.

2. Düşük Karbonhidrat Diyeti Uygulayın

Simit ve makarnanın tadı kesinlikle harika, ama eğer kilo vermeye çalışıyorsanız uzak durmanız gerekiyor. Kahvaltıda yumurta ve protein ağrılıklı yiyecekler yiyin, ayrıca fındık ve az yağlı peynir gibi yiyecekleri de yiyebilirsiniz. Hala biraz karbonhidrat yemek istiyorsanız, kahverengi şeker makarnadan, patateslerden ve diğer nişastalı yiyeceklerden çok daha iyi bir seçimdir.

3. Süt ürünleri ve Süt Tüketimini Sınırlandırın

Laktoz intoleransı olan bireyler sütteki şekeri parçalayamaz. Bu, süt gibi süt ürünleri tükettikten sonra gazlara, şişmeye ve hatta kramplara neden olur. Sert peynir ve yoğurt veya laktoz içermeyen başka bir süt ürününü yiyin.

4. Doğru Meyveleri Seçin

Meyveler genel olarak sağlıklıdır, ancak üzüm, narenciye ve meyveler gibi dengeli miktarda glikoz ve fruktoz içeren meyveler yemelisiniz. Elma, armut ve tatlı meyveler sağlıklıdır, ancak çok daha fazla fruktoz içerirler ve mideniz onları düzgün şekilde sindiremez.

5. Baharatlı Yiyeceklerden Kaçının

Baharatlı yiyecekler asit salınımını uyarır. Bu tahrişe neden olur ve bu, göbek yağını eritmeye çalışıyorsanız, ihtiyacınız olmayan bir şeydir. Kuru ya da taze otlar gibi başka baharatları kullanın.

6. Bu Dörtlüyü Tüketmeyi Kesin

Kafein, rafine şeker, alkol ve işlenmiş gıdaları tüketmeyi kesin. Bu dörtlü genel sağlığı etkiler ve bu ürünleri tüketerek yapacağınız tek şey düz bir göbeğe sahip olmayı hayal etmektir.

7. Hareket etmeye başlayın

Eğer karın yağlarınızı yakmak istiyorsanız koşmaya ya da başka bir kardiyo egzersizine başlamalısınız. Her gün 1 saat çalışır ve yukarıdaki ipuçlarını izlerseniz sonuçları bir hafta içinde görürsünüz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu