Mutfak

Pırasa İle Neler Yapılabilir? Pırasayla Yapılan Lezzetli Tarifler

Kışın vazgeçilmez sebzelerinden olan pırasa sıkça tüketilmesi gereken şifa deposu sebzelerdendir. Ancak pırasa ile neler yapılabileceği konusunda kafalar biraz karışıktır. Bizde bu karışıklığı gidermek ve böyle şifa deposu bir sebzeyi boşa harcamamak için en güzel tarifleri sizler için derledik. İşte Pırasa ile yapabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler.

Pırasa İle Neler Yapılabilir? Pırasayla Yapılan Lezzetli Tarifler

1. Pırasa Yemeği

Soğangiller ailesinden olan pırasa yemeği içerdiği vitaminler sayesinde çoğumuzun gönlüne taht kurmuştur. Kışın bolca tüketilen pırasa içinde barındırdığı vitaminler sayesinde de sağlık açısından oldukça faydalıdır. İçerisindeki havuçla bir bütün olan yemeğimize 1-2 damlada limon sıkarsanız inanılmaz bir tadı olacaktır. Lezzeti ile kendine hayran bırakan, bolca vitamin deposu olan pırasa yemeği nasıl yapılır?

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

2. Pırasa Dolması

Zeytinyağlısı, çorbası, böreği ve bir çok farkı türü yapılan pırasanın dolması da yapılan diğer pırasa yemekleri kadar lezzetlidir. Gelin pırasa dolması nasıl yapılır öğrenelim…

Pırasa Dolması Tarifi

3. Karmaca

Pırasa ile değişik tarifler denemek isteyenler buraya. Pırasa sevmeyeni bile kendine hayran bıraktıracak Pırasanın En Lezzetli Hali “Karmaca” Tarifi.

Pırasanın En Lezzetli Hali “Karmaca” Tarifi

4. Pırasalı Börek

Misafir sofralarının demirbaşı, günlerin vazgeçilmezi, içine ne koysan yenen tek şey börek olsa gerek. Pırasalı börek ise hem lezzetli, hem ekonomik hem de farklı bir tat. Özellikle de az yufkayla çok kişiyi doyurmak isteyenler için bu börek paha biçilemez bir tarif.

Pırasalı Börek Tarifi

5. Pırasa Köftesi

İddia ediyoruz daha önce böyle bir köfte yemediniz. Hem sağlıklı hem lezzetli pırasa köftesini hemen denemelisiniz. Birbirinden lezzetli yemekleriyle ünlü aşçı Arda Türkmen’den “Enfes Pırasa Köftesi Tarifi” sizlerle.

Arda’nın Mutfağından “Enfes Pırasa Köftesi” Tarifi

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu