Ordan Burdan

“Sıcak Kafa” Afşin Kum

Afşin Kum, ilk romanı olan Sıcak Kafa’yı 2016 yılında yayınladı. Uzun yıllar zihninde tasarladığı hikayeyi iyice şekillendirdikten sonra yazıya aktarmıştır. Bir salgının konu edildiği roman etkileyici ve akıcı dili sayesinde okuyucu kendisine çekiyor. Afşin Kum, Sıcak Kafa romanıyla ‘En İyi Roman Ödülü’ne sahip oldu. Sıcak Kafa romanı 2022 yılında diziye uyarlandı. 8 bölümden oluşan dizinin baş rolünde ise Osman Sonant ve Hazal Subaşı yer alıyor.

“Sıcak Kafa” Afşin Kum

Dünyayı pençesine almış bir delilik salgını…
Konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşarak yayılan bir hastalık…
Yıkılmanın eşiğine gelmiş uygarlık…

Vaktiyle bu amansız hastalık üzerine çalışmış eski dilbilimci Murat Siyavuş, umutsuzluk içinde annesinin evine sığınmıştır.
Acımasız bir devlet kurumunun peşine düştüğünü öğrenince, evden çıkıp hayata karışmak ve salgının dönüştürdüğü dünyayla yüzleşmek zorunda kalır.

Afşin Kum’un ilk romanı; akıl, dil, uygarlık, hayatın doğası ve boşlukta anlam arayışımız üzerine çarpıcı bir düşünce deneyi.

“Meraklandıran, sürükleyen, çokça güldüren ve nihayet elinizden tutup uçuran bir hikâye.
Türkiye’nin dünya bilimkurgu literatürüne armağanı.”
Alper Canıgüz

Afşin Kum
Afşin Kum

Afşin Kum Kimdir?

1972 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Boğaziçi Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği, Bilgi Üniversitesinde sinema-televizyon bölümlerinde okumuştur. Yazılımcı ve yönetici olarak çeşitli kurumlarda çalışmıştır. 2010 yılında öykülerini çeşitli dergi ve sitelerde yayınlamaya başlamıştır. 2016 yılında Sıcak Kafa romanını yayınlamış ve roman 2017 yılında en iyi roman ödülünü almıştır. 2020 yılında ise ikinci kitabı olan Kübra’yı yayınlamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu