Kişisel Bakım

Katlı Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

Katlı saç kesimi saçların olduğundan daha hacimli gözükmesini sağlayan bir saç modelidir. Doğru teknikler ve uygulamalarla evde kendi saçınızı kendiniz kesebilirsiniz. Gelin hep birlikte evde katlı saç modeli nasıl kesilir öğrenelim…

Katlı Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

Katlı saç kesimi, her yüz tipine yakışsa da genel olarak yuvarlak hatlı yüzlere yakışmaktadır. Saçları olduğun daha gür gösteren bu saçlar ile her yılın gözde saç modeli olan trendi yakalayabilirsiniz.

  • İlk aşama olarak saçlarınızı güzelce yıkayın ve ince dişli bir tarak yardımıyla ıslak haliyle güzelce tarayın.
  • Saçlarınızı iki yandan eşit olacak şekilde ayırın. Ardından ayırdığınız saçları da saçlarınızın çokluğuna göre 6-7 parçaya ayırın. Ayırdığınız saçları tek tek dolayarak bir tokayla kafanıza tutturun.
  • Sonrasında sol tarafta ki ayırdığınız saçlarınızdan en alttaki saçınızı açarak işaret ve orta parmağınızın arasına alın. Elinize 90 derecelik bir açı vererek kaydırarak saçı kesmeye başlayın.
  • Saçınızın bir diğer parçasını daha açıp kestiğiniz saçınızla arasındaki mesafeyi belirleyip yine 90 derecelik bir açıyla bu saç tutamını da kaydırarak kesin.
  • Bütün saçınızı böyle tutamları tek tek açarak kesmeye devam edin. Saç tutamlarınızı kesmeye yukarıya doğru çıktıkça en alttaki saçtan daha kısa olacak şekilde üst taraftaki saçlarınızı kesmeye dikkat edin.
  • Alnınızda olan saçları keserken tutamı yine parmaklarınızın arasına alıp yukarı doğru veya yüzünüze doğru düz bir şekilde çekin ve 90 derecelik açıyla kıvırıp kesin.
  • Tüm saçı açıp kesiminizi doğru yaptığınızdan emin olun.

Not: İlk kez saç kesiyorsanız saçınızı istediğiniz boyuttan biraz daha uzun kesmeye dikkat edin. Böylelikle yanlış kesimler için bir düzeltme payı bırakmış olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu