Ordan Burdan

Osman Sonant Kimdir?

Leyla ile Mecnun dizisi ile akıllara kazınan, Fi dizi serisi ile başarısını katlayan kısacası; yer aldığı tüm projelerde başarısı ile gündeme gelen Osman Sonant…

Osman Sonant

1 Mart 1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Osman Sonant; daha 18 yaşındayken (1997 yılında) Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda Yılmaz Gruda’dan oyunculuk eğitimi almıştır. Bu sayede oyunculuğa ilk adımını atan oyuncu, daha sonra; 1998 yılında Ferhan Şensoy’un yönetimindeki Ortaoyuncular Nöbetçi Tiyatro’da çalışmalarını devam etmiştir. Erken yaşta oyunculuk eğitimine başlayan başarılı oyuncu azimle çalışmaya devam etmiştir. Eğitimini 1999 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları bölümünde oyunculuk lisans eğitimini tamamlamıştır.

Çeşitli tiyatro oyunlarında, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde yer alan oyuncu, ilk olarak 2001 yılında; Yılan Hikâyesi adlı dizide polis memuru Nihat karakterini canlandırmıştır. Daha sonra Hamlet, Gece Mevsimi ve Anna Karenina gibi tiyatro oyunlarında kendini gösteren başarılı oyuncu; 2006 yılında ilk sinema filmi olan Kurtlar Vadisi Irak filminde Serdar Akar karakterine hayat vermiştir. 2008 yılında rol aldığı Pandoranın Kutusu filmindeki Mehmet rolü ile 16. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştır.

Osman Sonant Kimdir?
Osman Sonant

Ustalar, Alimler ve Sultanlar, Türk Malı, Behzat Ç. gibi birçok dizide rol alan başarılı oyuncu en iyi çıkışını; 2011-2013 yıllarında TRT 1 ekranlarında yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinde ki Yavuz karakteri ile yapmıştır. Daha sonra Ben de Özledim, Beş Kardeş, Ufak Tefek Cinayetler gibi televizyon dizilerinde rol alan oyuncu; 2017 yılında bir internet dizisi olan Fi serisinde rol almıştır. Buradaki rolü ile çok beğenilen oyuncu başarısını bir kez daha ispatlamıştır.

Kariyer hayatına başarılı bir şekilde devam eden Osman Sonant; Zengin ve Yoksul, Ya İstiklal Ya Ölüm ve son olarak Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Andreas karakterine hayat vermiştir. Ayrıca internet dizilerine de devam eden oyuncu 2020 yılında Netflix’te yayınlanan Rise of Empires: Ottoman dizisinde Loukas Notaras karakterini canlandırmıştır. Son olarak 2021 yılında yine Netflix’te yayınlanan Sıcak Kafa dizisinde Murat Siyavuş karakterine hayat vermiştir.

Osman Sonant ve Müzik

Oyunculuk kariyeri dışında aynı zamanda müzik ile de ilgilenen başarılı oyuncu; Leyla ile Mecnun dizisinde ki rol arkadaşları ile birlikte söylediği 10 tane şarkısı vardır. Ayrıca Beş Kardeş dizisi içinde 2 tane şarkıyı seslendirmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu