Kişisel Bakım

Yaz Sıcaklarının Saç Sağlığına Etkisi

Yaz ayları geldi. Tabiat hiç olmadığı kadar canlandı. Tatil planları yapmaya bile başladık. Kavurucu yaz sıcakları ise bunaltıyor. Yerimizden kalkasımız gelmiyor değil mi? Çok fazla susuyoruz, yorgun ve halsiz hissediyoruz. Vücudumuz bu değişimleri yaşarken saçlarımıza neler oluyor? Yaz sıcaklarının saç sağlığına etkisi nedir ve neler yapabiliriz?

Yaz Sıcakları ve Saç Sağlığına Etkisi

Bahar aylarında ısınmaya başlayan hava, yaz aylarında bunaltıcı hale geldi. Güneş ışınlarının zararlı etkileri özellikle kıvırcık ve ince telli saçlarda daha çok görülmektedir. Sıcak havadan bunalıp soğuk bir duş aldığımız olur. Ancak ıslattığımız saçlarla güneşte dolaşmak sakıncalıdır. Islak kalan saçlar saç diplerinde ısı dengesini bozup sinizüte neden olmaktadır.

Tatil denilince akla ilk gelen aktivite denize girmek oluyor. Gelin görün ki deniz, güneş ve sıcak birleşince saçı yıpratır ve cansız bir forma sokar. Yüksek oranda tuz barındıran deniz suyu, saçların yıpranmasında en büyük etkendir.

Deniz suyunun yanında havuz suyu da saçları yıpratıyor. Koruyucu maddelerin kullanıldığı havuz suları saçın kimyasını bozup rengini açabiliyor.

Saçları Korumanın Yolları

Saçlarınızı korumak adına birkaç ufak hatırlatma yapalım. Mesela saçlarınızı sık sık yıkamak yerine 3 günde bir yıkayabilirsiniz. Eğer her gün yıkamak zorundaysanız şampuan kullanmadan yıkayabilirsiniz. Saç yapınıza uygun bakım yağı ve kremi kullanabilirsiniz.

Tatilde havuzdan ve denizden çıkamam diyenlerdenseniz zararlı etkilerden korunmak amacıyla tatil öncesi saçlara etkili bir bakım yapılabilirsiniz. Böylece hem saçın sağlığı hem canlı renginin koruması sağlanmış olur. Deniz ve havuza girdiğinizde saçları toplamanız , çıktıktan sonra da suyla durulamanız iyi olacaktır.

Saç derisine güçlülük ve canlılık kazandırmak için antioksidan ve antienflamatuvar etkilerine sahip şampuanları kullanabilirsiniz.

Sağlıklı, canlı, parlak ve gür saçlara sahip olmak için düzenli ve sağlıklı beslenme, büyük önem taşıyor. Bunun için saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral, amino asit, protein ve yağları içeren besinler sık sık tüketilmelidir.

Saçlar sıkıca toplandığı zaman, gün boyu hapsedilmiş demektir. Saç kökleri nefes alamaz ve saç dökülmeleri başlar. Saçlarınızı havalandırın ve tüm gün topuz altına hapsetmeyin.

Güneş ışığı altında kaldığınızda pamuklu ve mümkünse delikli şapkalar, pamuklu eşarplar ile saçlarınızı koruma altına alabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu