Dizi / Film

Tek Mekanda Geçen Unutulmaz Filmler

Filmi tek mekanla sınırlandıran ve sürükleyici yapısıyla seyirciyi kendisine hayran bırakan filmleri sizler için bir araya getirdik. Sinema tarihinin en etkileyici ve unutulmaz yapımları olan tek mekanda geçen filmlerden derlediklerimiz. Tek Mekanda Geçen Unutulmaz Filmler…

Tek Mekanda Geçen Unutulmaz Filmler

The Platform (2019)

The Platform
The Platform

The Platform , son zamanların tek mekanda geçen en ünlü filmlerinden biridir. Çok katlı bir hapishanenin her katında yaşayan iki kişi vardır. Katlar numaralandırılarak sınıflandırılmıştır. Gün içerisinde dağıtılan yemekler en üst kattan aşağı doğru inmektedir. Haksızlıkların ve sınıf ayrımlarının yaşandığı bu hapishane diğer hapishanelere hiç benzemiyor.

The Platform Trailer

Perfetti Sconosciuti (2016)

Perfetti Sconosciuti
Perfetti Sconosciuti

Perfetti Sconosciuti, 2016 yapımı İtalyan komedi-drama filmidir. Film bir grup arkadaşın akşam yemeği için toplanıp aralarında bir oyun oynamaya karar vermeleriyle başlar. Oyunda herkes cep telefonlarını masanın üzerine koyacak ve o anda gelişen bütün görüşmeleri ortamdaki herkes dinleyecektir. Başlarda iyi ilerleyen oyun zamanla kendini sırların ifşa olduğu bir oyuna döndürecektir.

Perfetti Sconosciuti Trailer

Buried (2010)

Buried
Buried

Buried, 2010 yılı İspanya yapımı psikolojik gerilim filmidir. Paul Conroy uğradığı bir saldırı sonucunda kendini bir tabutun içinde bulur. Yanında sadece cep telefonu, bir çakmak, el feneri, bıçak ve bir kurşun kalem vardır. Paul Conroy bu tuzaktan kurtulmaya çalışacaktır.

Buried Trailer

The Man From Earth (2007)

The Man From Earth
The Man From Earth

The Man From Earth, 2007 yılı ABD yapımı dramatik bilimkurgu filmidir. Üniversitede tarih öğretmeni olan John Oldman istifa etmeye karar verir. Arkadaşları John Oldman’ın evine istifasının nedenini öğrenmeye giderler fakat kendilerini gizemli hadiselerin içinde bulurlar. John Oldman 14.000 yıldır yaşadığını ve yaşlanmadığını iddia eder.

The Man From Earth Trailer

Panic Room (2002)

Panic Room
Panic Room

Panic Room, 2002 yılı ABD yapımı gerilim filmidir. Meg Altan eşinden boşanmış ve kızıyla yeni bir eve taşınmıştır. Gösterişli bir ev olan bu evde bir de tehlike anında sığınılacak bir oda bulunur. Panik odası son derece teknolojik aletlerle donatılmıştır. Eski ev sahibi bu odaya yüksek miktarda bir para saklamıştır. Bunu bilen kişi o parayı almak için odaya ulaşmaya çalışır.

Panic Room Trailer

Funny Games (1997)

Funny Games
Funny Games

Funny Games, 1997 yapımı korku-drama filmidir. Tatile giden çekirdek bir ailenin iki gencin sebepsiz ve anlamsız saldırısına uğradığı olayları anlatmaktadır.

Funny Games Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=9TBoWs32zlc

12 Angry Men (1957)

12 Angry Men
12 Angry Men

12 Angry Men, 1957 yapımı drama filmidir. 12 tane birbirini tanımayan mahkeme jüri üyesinin bir cinayet zanlısının suçlumu yoksa suçsuz mu olduğunu ortaya çıkarmaya çalıştığı hararetli, nefes kesen ve adalet sistemini sorgulatan bir filmdir.

12 Angry Men Trailer

Rear Window (1954)

Rear Window
Rear Window

Rear Window, 1954 yapımı gerilim filmidir. L.B. Jeffries fotoğrafçılık yaparak hayatını idame ettiren biridir. Ayağını kırması sonucu bir süre evde kalması gerekir. Evde kaldığı süre boyunca dışardaki insanları gözlemlemeye başlayan L.B. Jeffries’in bir cinayete tanık olması onu hayal edemeyeceği maceraların içine sokar.

Rear Window
Rear Window

“Zamanda Yolculuk” Temalı Filmler

“Zamanda Yolculuk” Temalı Filmler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu