Dizi / Film

“Zamanda Yolculuk” Temalı Filmler

“Zamanda Yolculuk” temalı bilim kurgu filmlerinden bazılarını sizler için derledik.

Sizin en sevdiğiniz “Zamanda Yolculuk” filmi hangisi?

“Zamanda Yolculuk” Temalı Filmler

1. Back to the Future (Geleceğe Dönüş – 1985)

1985 yapımı bilimkurgu, macera ve komedi türündeki Back to the Future filminin konusu ise; Bir bilimadamı olan Dr. Brown, zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Marty ise orada kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

12 Monkey (12 maymun – 1995)

Geleceği görmenin ödül değil ıstırap verici bir deneyim olabileceği temelinden hareket eden film 12 Monkey filminin konusu; İnsan türünün sona ermek üzere olduğu yakın bir gelecekte salgına sebep olan olayları araştırması için zamanda yolculuk yaparak geçmişe gönderilen James Cole (Bruce Willis)’un yaşadığı süreci konu alır.

Primer (Kapsül – 2004)

Kaza eseri zaman makinesini icat eden iki mühendisin başından geçenleri anlatan Primer, 2004 Amerikan bilim kurgu filmidir.

The Butterfly Effect (Kelebek Etkisi – 2004)

Kelebek Etkisi, 2004 yılı ABD yapımı bir dram, bilimkurgu ve gerilim filmidir. Konusu ise; Treborn çocukluğunda cinsel tacizlere maruz kalmış ve kuvvetli psikolojik travmalar yaşamıştır. Treborn tesadüf eseri zamanda yolculuk yapıp geçmişe dönebildiğini fark eder ve geçmişinin bu bölümlerini silmek için uğraşmaya başlar. Çocukluğuna geri dönmeyi başaran genç adam geçmişini yeniden kurgulamaya başlar.

Predestination (Zamanın Ötesinde – 2014)

Robert A. Heinlein’ın kısa hikâyesi ‘All You Zombies’ten uyarlan Predestination 2014 Avustralya yapımı bilimkurgu filmidir. Filmin konusu ise: Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. G

Grounghog Day (Bugün Aslında Dündü – 2014)

Groundhog Day, 1993 yılında sinemalarda gösterilmiş bir komedi filmidir. Film, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını konu edinmektedir.

Durante La Tormenta (Fırtına Anı – 2018)

Bir video kamera. Bir cinayet. Ve bir çocuğun hayatını kurtarırken ailesini mahvedebilecek türden bir kelebek etkisi. Fırtına Anı yönetmeni Oriol Paulo İspanyol sinemasının en iyilerinden olan Görünmeyen Misafir filminin de yönetmen ve senaristliğini yapmıştır.

“Fırtına Anı” İzle (Geçmiş ve Gelecek Arasında Kalmak)

Lupin

Winx Efsanesi : Kader

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu