Sağlık

Testere Dişli Aslan Pençesi (Kadın Otu)

Testere Dişli Aslan Pençesi (Kadın Otu)
Testere Dişli Aslan Pençesi (Kadın Otu)

Latince adıyla Achemilla Vulgaris olan Testere Dişli Aslan Pençesi kadın biyolojisine sağladığı faydalardan dolayı Kadın Otu olarak da bilinir. Aslan Pençesi; adet düzensizlikleri, düşük yapma sorunu, romatizma gibi rahatsızlıklara birebirken aynı zamanda yaprakları üzerinde biriktirdiği damlacıklarla muhteşem bir doğal cilt bakım ürünüdür. Aslan Pençesine Kadın Otu denmesinin bir sebebi de yapraklarında biriktirdiği damlacıklardır. Bu bitki yağmur yağışı yaklaştığında terleme yaparak damlalar oluşturur, bundan yararlanarak geçmişte kadınlar, yeni yıkanan kıyafetleri Aslan Pençesine bakarak asarlar ya da kuruması için asılmış kıyafetleri toplarlardı. Çoğunlukla Avrupa kadınının kullandığı Aslan Pençesi’nin (İngilizce’de Lady’s Mantle) yaprakları yüzeyinde oluşan damlaları, özellikle genç kadınlar, yapraklardan toplayarak ciltlerine uygularlardı. Kadınlar üzüntü ve stres durumlarına bağlı olarak regl dönemlerinde oluşan düzensizliği kontrol edebilmek için Aslan Pençesi çayı tüketmelidir. Çay, hem bu sorunu çözecek hem de rahim duvarını kalınlaştırarak hamilelik dönemindeki düşük yapma riskini azaltacaktır. Otuz yaşlarında erken menopoz gözlenen kadınlarda da FSH değerini normal düzeye getirerek menopoz sorununda kadına yardımcı olur. Kadın rahmine olan faydalarının yanında yaşlanma karşıtı olan Aslan Pençesi saçların güçlenmesi ve daha parlak gözükmesinde de dolaylı olarak etki etmektedir.

(Doğal bitkilerden alacağınız verim kimyasal ilaçlara göre daha yavaş etki etmektedir. Dolayısıyla Aslan Pençesini içmeye başladıktan sonra fayda etmediğini düşünüp bırakmamalısınız. Jinekolojik rahatsızlıklarınız için mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririz.)

Aslan Pençesi Çayı Hazırlanışı:

Bir su bardağı (150ml) içme suyuna bir tatlı kaşığı kurutulmuş Aslan Pençesi otu eklenir. Kısık ateşte on dakika kadar kaynatılır. Kaynamanın ardında ateş kapatılıp çay demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra yapraklar süzülerek ılık halde servis edilir. Daha büyük ölçekte yapmak için; 1 litre su kaynatılır, bir yemek kaşığı (4-5 tatlı kaşığı) Aslan Pençesi eklenerek demlenmeye bırakılır. Ardından tüketebilirsiniz.

Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu