Ordan BurdanYaşam

Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?

Hayatın çok büyük bir parçası olan evler, genel mimarisi dolayısıyla ya da evin kendisi geniş olmasına rağmen bazı odaların metrekaresinin düşük olmasından dolayı, mobilyalar ve günlük kullanımla beraber basık ve boğucu bir hal alabilir. Bu gibi durumlardan birçoğumuz şikayetçi oluruz. Duvar renginde, kullanılan mobilyalarda, mobilyaların konumlarında tercih ettiğiniz seçenekler sonucunda evinizi daha karanlık ve dar bir halde bulabilirsiniz. Karşılaştığınız bu sorunu ufak ipuçlarına dikkat ederek çözebilirsiniz. Peki evinizi nasıl nasıl daha ferah dekor edebilirsiniz? Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?

Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?

1. Duvar Rengi ve Kullanılan Boyanın Yapısı

Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?
Duvar Rengi ve Kullanılan Boyanın Yapısı

Odanıza uygulamanız gereken ilk aşama duvar renginizi açık tonlarda tutmak olacaktır. Pastel tonlarda kullanacağınız boyalar odayı daha soft geçişli gösterecektir. Beyazın şıklığından yararlanarak odayı daha temiz ve parlak gösterebilirsiniz. Odanızın şık ya da basic dizaynına bağlı olarak kullandığınız boyanın yapısı da odanızı uyum halinde ve bütün gösterecektir. Şık bir mobilya takımıyla parlak boyalar kullanarak hem ışığın yansımasını artırırsınız hem de ışıltı katarsınız. Basic bir ortam içinse mat dokulu bir boya kullanarak soft, göz yormayan bir sonuç alırsınız ve oda içerisinde uyum sağlayabilirsiniz.

2. Mobilyalar

Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?
Mobilyalar

İkinci aşamada ise kullanacağınız mobilyalara oldukça dikkat etmelisiniz. Eğer mobilyalarınızı duvar rengiyle uyum içinde seçerseniz oluşturacağınız estetik etki çoğu zaman odalarınızı göze hitap eden bir ortama dönüştüreceği için odanın darlığı değil güzelliği dikkat çekecektir. Aynı zamanda küçük bir oda içinde kullanacağınız mobilya sayısını ne kadar az tutarsanız kullanım alanınızı o kadar genişletebilir ve ferahlatabilirsiniz. Bunun için akıllı mobilyaları tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca kullandığınız mobilyaların yerden yüksekliğini de artırarak zemini görünür hale getirir ve odadaki darlığa engel olursunuz. Oda içerisinde bulunan kalabalığı ise çok gözlü dolaplar kullanarak azaltabilirsiniz. Kullandığınız dolapların kapaklı olması önemli bir ayrıntı olacaktır çünkü içerisine yerleştirdiğiniz eşyaların dışarıdan gözükmesi kalabalık oluşturmaya devam edecek ve göz yoracaktır.

3. Işıklandırma

Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?
Işıklandırma

Işıklandırma odanın ambiyansını değiştirecek en önemli etkenlerden birisidir. En çok dikkat edilmesi gereken nokta ise evinizin güneş ışığı almasıdır. Bu, evin konumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de pencereleri mobilyalarla engellememek, perde seçimi gibi ufak dokunuşlarla gün ışığından daha iyi verim alabilirsiniz. Yeni bir ev arayışında iseniz pencerelerin olabildiğince geniş olmasına da dikkat etmenizi öneririz. Odanızda asma tavan, led ışık kullanarak elde edemediğiniz güneş ışığı açığını kapatarak da suni aydınlık oluşturabilir ve odanıza şıklık kazandırabilirsiniz.

4. Dekoratif Bitkiler

Evinizi Nasıl Daha Geniş ve Aydınlık Gösterirsiniz?
Dekoratif Bitkiler

Odanızla bulunduracağınız bitkiler ortama doğal ve fresh bir aura katacağı için dar ve sıkıcı olan odayı canlandıracak ve ferahlatacaktır. Beyaz Cennet Kuşu, Sarmaşık, Areka Palmiyesi, Yuka Bitkisi gibi iç mekan bitkileri dar ve kasvetli mekanlar için oldukça iyi alternatifler olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu