Ordan Burdan

Pelin Karahan Kimdir?

Kavak Yelleri, Muhteşem Yüzyıl ve Bir Zamanlar Kıbrıs gibi dizilerde yer alan Pelin Karahan kimdir? Pelin Karahan'ın hayatı ve yer aldığı dizi filmler...

Kavak Yelleri, Muhteşem Yüzyıl ve Bir Zamanlar Kıbrıs gibi dizilerde yer alan Pelin Karahan kimdir? Pelin Karahan’ın hayatı ve yer aldığı dizi filmler…

Pelin Karahan Kimdir?

Vildan Pelin Karahan,  6 Ekim 1984 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlkokulu Arı Koleji, ortaokulu Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda ve Ödemiş İlköğretim Okulu’nda okuyarak tamamlamıştır. Lisede polis kolejini kazandı fakat orayı bırakıp Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’nden mezun olmuştur. Üniversite’de Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme bölümünden mezun olmuştur. Daha sonrasında İstanbul’a gelip çalışmaya başladı ve ek iş olarak Erberk oyunculuk ajansına kaydolmuştur.

Pelin Karahan, ilk olarak Çağan Irmak’ın çektiği reklam filminde oynamıştır. Kanal D ekranlarında yayınlanan Kavak Yelleri dizisinin seçmelerine katılmış ve Aslı rolüne uygun görülmüştür. Kavak Yelleri dizisinde Dağhan Külegeç, İbrahim Kendirci, Aslı Enver ve Sarp Apak ile baş rolü paylaşmıştır. 2012 – 2014 yılları arasında Show Tv’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mihrimah Sultan karakterine hayat vermiştir. 2015 yılında Atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yeter adlı dizide Yurdaer Okur ile baş rolü paylaşmıştır.

Pelin Karahan, 1 Nisan 2021 tarihinde TRT1’de başlayacak olan Bir Zamanlar Kıbrıs adlı dizide Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın ve Gülper Özdemir ile aynı kadroda yer alacaktır. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Pelin Karahan, İnci Dereli rolünü canlandıracaktır.

Pelin Karahan Kimdir?
Pelin Karahan

Pelin Karahan’ın Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • 2007 – 2011 Kavak Yelleri Aslı Zeybek Televizyon dizisi
  • 2012 – 2014 Muhteşem Yüzyıl Mihrimah Sultan Televizyon dizisi
  • 2012 Mavi Kelebekler Konuk Oyuncu Televizyon dizisi
  • 2015 – 2016 Yeter Aylin Harmanlı Televizyon dizisi
  • 2018 Yuvamdaki Düşman Konuk Oyuncu Televizyon dizisi
  • 2021- Bir Zamanlar Kıbrıs İnci Dereli Televizyon dizisi

Pelin Karahan’ın Sunduğu Programlar

  • Bir evde (20 dakika) (TRT Okul)
  • Pelin Karahan ile Nefis Tarifler (Show TV)

Pelin Karahan’ın Aldığı Ödüller

  • 2011 Medya ve Sanat Ödülleri En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu Kavak Yelleri
  • 2015 BIAF-Beirut İnternational Awards Festival En İyi Kadın Oyuncu Muhteşem Yüzyıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu