Ordan Burdan

Tayanç Ayaydın Kimdir?

Bir çok dizide oynamış olan Tayanç Ayaydın asıl çıkışını Sakarya Fırat Adlı dizide Osman Karakteri ile yapmıştır.

TRT 1’in yeni dizisi “Tek Yürek”te Halit Hoca karakterine hayat veren Tayanç Ayaydın dizide buz hokeyi hocası olarak yer alacaktır. Bir çok dizide oynamış olan Tayanç Ayaydın asıl çıkışını “Sakarya Fırat” Adlı dizide Osman Karakteri ile yapmıştır. Şimdi ise “Tek Yürek” dizisinde başrol olan Tayanç Ayaydın’ı daha yakından tanıyalım.

Tayanç Ayaydın Kimdir?

Tayanç Ayaydı, 7 Ağustos 1979 İstanbul’da dünyaya gelmiştir.  Özel Dost Koleji’yle başlayan eğitim hayatı, Tercüman Lisesi ve İstek Vakfı Lisesi ile devam etmiştir. Ardından Mimar Sinan Tiyatro Bölümü’nü kazanan oyuncu 2001’de mezun olmuştur. Oyuncu komedi Dram Tiyatro Topluluğu, Stüdyo Drama ve Alchera Tiyatro Topluluğu’nda oynamıştır. Aynı zamanda Alchera’da barmenlik de yapmıştır. 2011 senesinde evlendiği Bulut Köpük ile kısa süre evli kalmıştır. Annesi Nesibe Ayaydın, 2012’de vefat etmiştir.

Tayanç Ayaydın Kimdir?
Tayanç Ayaydın

Tayanç Ayaydın, “Aliye” dizisindeki Doktor Kahraman rolü ile kez kendini göstermiştir. Daha sonra 2006 yılında Atv’de “Sıla” dizisinde Abay karakterini canlandırmıştır. TRT 1 ekranlarında 2009 yılında “Sakarya Fırat” dizisinde baş rol oynayarak Osman Kanat karakterini canlandırmıştır. 2013 senesinde Nurgül Yeşilçay ve Ezgi Asaroğlu ile “Aşk Kırmızı” adlı sinema filminde baş rol oynamıştır. 2014 senesinde ise “Zeytin Tepesi” adlı dizide Aslıhan Gürbüz ile baş rol oynamıştır. Dizi reytingler yüzünden kısa kürede final yapmıştır. Şuan ise TRT 1 ekranlarında yeni başlayan “Tek Yürek” dizisinde Halit Hoca karakterini canlandırmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu