Ordan BurdanTeknoloji

Facebook – Messenger Rooms Nedir?

Facebook'un Clubhouse'a rakip olacak yeni sohbet deneyimini Messenger Rooms uygulaması ile kullanıcılara sunacak.

Facebook – Messenger Rooms Nedir? Pandemi süreciyle birlikte artan canlı sohbetler sayesinde birçok uygulama kullanıcılara sunuldu. Bu uygulamalardan bir tanesi de Facebook şirketine ait Messenger Rooms uygulamasıdır. Yayınlandığı günden beri Zoom uygulamasına rakip olan Messenger Rooms, yeni gelecek “Live Audio” (Canlı Ses) özelliği ile Clubhouse’a rakip olmayı planlıyor.

Facebook – Messenger Rooms Nedir?

Aynı anda 50 kişi ile zaman problemi yaşamadan görüntülü sohbet olanağı sağlayan Messenger Rooms, Facabook’a ait bir uygulamadır. Uygulamaya katılma için ise Facebook hesabınız olması gerekmiyor. Uygulamanın masaüstü ve mobil sürümü mevcuttur.

Ancak Zoom uygulamasında olduğu gibi bu uygulamada da aramalar uçtan uca şifrelenmemektedir. Ayrıca sohbetler oluşturulurken, tercihler ayarlanmadığı taktirde sohbet odanız Facebook arkadaşlarınıza açık olacaktır.

Facebook – Messenger Rooms Nasıl Kullanılmaktadır?

Facebook Messenger ile görüntülü sohbet imkanı sunan uygulama, nasıl kullanılmaktadır?

Messenger Rooms’da görüntülü sohbet yapabilmeniz için öncelikle oda oluşturmanız gerekmektedir. Oda oluşturduktan sonra  bağlantı linkini arkadaşlarınızla paylaşıp sohbete başlayabilirsiniz. Burada arkadaşlarınızın sohbete katılabilmeleri için Facebook hesaplarının olmasına gerek yoktur. Messenger Rooms’da 50 kişi ile zaman problemi yaşamadan görüntülü sohbet sağlayabilirsiniz. Ve de kullanıcılar sohbet linklerini kendi etkinlik sayfalarında ya da gruplarında da paylaşabilmektedirler. Aynı zamanda Messenger Rooms uygulamasını kullanırken birçok farklı efekt ve arka planı da kullanabilirsiniz.

"Facebook

Messenger Rooms’da Oda Açmak İçin;

  1. Messenger uygulamasına açın.
  2. Ekranın sağ alt kısmında yer alan “Kişiler” simgesine dokunun.
  3. Ekranda belirecek “Oda Oluştur” simgesine tıklayın, odaya katılmasını istediğiniz kişileri seçin.

Not: Facebook hesabı olmayan kişiler için sohbet odasını içeren bağlantı gruplar veya etkinlik sayfalarında paylaşılması gerekmektedir.

Messenger Rooms, Clubhouse’a rakip Olacak Mı?

Yayınlandığı günden beri Zoom uygulamasına rakip olan Messenger Rooms, yeni gelecek “Live Audio” (Canlı Ses) özelliği ile Clubhouse’a rakip olmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Twitter, Space adını verdiği sesli odalar özelliği geleceğini duyurmuştu. Facebook şirketi de bu özellikten geri kalmadan Messenger uygulaması ile kullanıcılarına yeni bir özellik sunacağı duyurulmuştur. Clubhouse’ta olduğu gibi canlı ses özelliği ile sohbet sağlanabilecek bir uygulama üzerinde çalıştıkları bilinmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu