Teknoloji

Clubhouse Nedir?

Son günlerde sıkça adını duyduğumuz Clubhouse (Drop-in Audio) uygulaması nedir? Nasıl kullanılır? Ses temelli yeni tip sosyal medya uygulaması olan Clubhouse, Google ve Pinterest gibi şirketlerde tecrübe kazanmış Rohan Seth ve Paul Davison tarafından kurulan şirketin ilk uygulamasıdır. Clubhouse uygulamasının ‘Melek Yatırımcısı’ ise Hollywood’un ünlü aktörü Ashton Kutcher.

2020’de kullanıma sunulan yeni bir sosyal medya platformu olan Clubhouse, kullanıcılarına sesli sohbet odaları üzerinden etkileşim imkanı sunan bir uygulamadır. Clubhouse sayesinde favori ses odalarınızı belirleyebilir, arkadaşlarınızla sesli sohbet odaları oluşturabilirsiniz.

Clubhouse Nedir?

Clubhouse, 2020 yılında yazılım geliştiricileri Alpha Exploration Co. tarafından başlatılan, yalnızca davetiyeyle kullanılabilen, sesli sohbet içeren bir sosyal ağ uygulamasıdır.

Clubhouse birçok farklı uygulamadan izler taşıyan özgün bir kanaldır. İstediğin yerde ve istediğin biçimde olmasıyla geleneksel telefon görüşmesini, sese dayalı yaklaşımıyla Discord’u, sohbet ortamıyla whatsapp ve benzerlerini, fikir ve mesleki paylaşımlarıyla da Linkedln’i andırmaktadır.

Clubhouse uygulaması çok basit iki fonksiyona dayalıdır; konuşma ve dinleme. Konuşan / dinleyen tarafların sabit kalmaması gerekliliği uygulama için önemli bir detaydır. Aksi takdirde hedeflenen sosyal ortam yerine tek taralı iletişime çevrilirdi.

Clubhouse’u Facebook ve İnstagram gibi platformlardan ayıran özelliği video ve fotoğraf paylaşımı yapılmaması. Clubhouse’ta sohbet odalarında sadece sesli konuşmalar yapabiliyorsunuz. Timeline’da fotoğraf ve videolar değil ses odaları yer alıyor.

Clubhouse’a dahil olmak için;

Clubhouse’a dahil olmak için direk kayıt ya da ücretli abonelik gibi durumlar söz konusu değildir. İçeriden davetiye gerekmektedir. Aynı zamanda başvuru seçeneği de bulunmaktadır fakat başvurunun sonuçlanması biraz zaman almaktadır.

Clubhouse’a dahil olmak için bir diğer seçenek ise;

Üyelik esnasında rehberinizle uygulamayı eşleştirip uygulamada ki arkadaşlarınızı işaretlerseniz, kendilerine bir ‘Onaylıyor musun?’ bildirimi gitmektedir. Kabul etmeleri halinde davetiyesiz bir şekilde giriş yapmış oluyorsunuz. Davetiye şartının nedeni de kontrollü bir şekilde büyüme hedefidir.

Clubhouse şu anda sadece İOS kullanıcılarına sunulmakla birlikte Android kullanıcıları içinde çalışmalar devam etmektedir.

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

  • Clubhouse uygulamasını iPhone ya da iPad cihazınıza indirin
  • Kendinize bir kullanıcı adı seçin
  • Gelen SMS mesajıyla hesabınızı onaylayın.

Bu aşamadan sonra Clubhouse, sizi bekleme listesine alıyor. Ancak çevrenizde uygulamayı kullananlar varsa gönderdikleri davetiye ile bekleme aşamasını geçebiliyorsunuz. Hesabınız onaylandıktan sonra uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza pek çok sohbet odası çıkıyor. Konusu ilginizi çeken bir odaya katılıyor, dilerseniz fikirlerinizi belirtmek için el kaldırıp sohbete katılabiliyorsunuz.

Signal Nedir?

Laff Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu