Ordan BurdanTeknoloji

Signal Nedir?

Kâr amacı gütmeyen Signal Vakfı, başlangıç finansmanı olarak Brian Acton tarafından bağışlanan 50 milyon dolar ile Şubat 2018’de çalışmalarına başlamıştır.

Signal bağımsız ve kar amacı gütmeyen kuruluştur. Hiçbir büyük teknoloji şirketleri ile bağı olmayan Signal asla herhangi biri tarafından ihraz edilemeyiz. Gelişimi insanların yaptığı bağış ve yardımlar ile desteklenmektedir.

Signal Nedir?

Basit, güçlü ve güvenli bir mesajlaşma uygulaması Signal…

Signal uygulaması, uçtan uca şifreleme ile (açık kaynaklı Signal Protocol) konuşmalarınızı güvende tutar. İletilerinizi ne biz ne de başkası okuyamaz veya aramalarınızı dinleyemez. Gizlilik isteğe bağlı bir seçenek değil, Signal’in çalışma şeklidir. Her ileti, her arama, her zaman.

Signal, internet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası mesajları veya grup mesajlarını göndermek için kullanılır. Ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir.

Signal Özellikleri Nelerdir?

  • Ücretsizdir
  • Gizliliğe önem verir
  • Grup sohbetleri
  • Görüntülü konuşma
  • Sesli ve yazılı mesajlaşma
  • Reklam yok

Signal Güvenli midir?

Signal, App dünyasının en güvenli mesajlaşma uygulamalarından birisidir. Birçok siber güvenlik şirketi tarafından kullanılması önerilen Signal, açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Aynı zamanda Signal App gerçek bir uçtan uca şifreleme sunar. Sadece mesajlar ile kameralı görüşmeler değil, aynı zamanda sesli görüşmeleriniz de şifrelidir. Signal App çalışanları hiçbir şekilde mesajlarınıza, sesli aramalarınıza ve görüntülü sohbetinize erişemez.

Kendi kendini yok eden mesaj özelliği mevcuttur. Signal uygulamasında, dilediğiniz süre içerisinde mesajlar kendi kendine silinir. EFF güvenlik listesinden tam puan alan bir mesajlaşma uygulamasıdır. Aynı zamanda şirket tarafından şeffaflık raporu sunulmaktadır.

Telegram Nedir?

Telegram Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu