Teknoloji

Telegram Nedir?

2013 yılında geliştirilen Telegram güvenlik ve hıza odaklanan bulut tabanlı bir mesajlaşma platformudur. Rus programcı Pavel Durov tarafından yapılan Telegram çoklu platform desteği sunan mesajlaşma servisidir. Telegram Nedir? Nasıl indirilir? Telegramın whatsapp’tan farkı nedir? Gelin hep birlikte öğrenelim…

Telegram Nedir? Ne Kadar Güvenli?

Telegram Nedir?

Telegram güvenlik ve hıza odaklanan bulut tabanlı bir mesajlaşma platformudur. Telegram Rus programcı Pavel Durov tarafından hazırlanıp 2013 yılında yayın hayatına başlamıştır. Telegram istemcileri mobil olarak Android, iOS, Windows Phone ve Ubuntu Touch hem de masaüstü sistemleri olarak Windows, OS X, Linux için mevcuttur. 2GB’a kadar dosya paylaşımı yapılabilen telegram da metin mesajı, video, fotoğraf ve ses kaydı paylaşımları yapılabilir. Telegram 2021 yılının Ocak ayında 500 milyon kullanıcıya ulaşmıştır. Telegramda gizli mesaj özelliği bulunur ve bu uçtan uca şifreleme özelliği ile korunmuş bir mesajlaşma platformudur.

Telegram 4 Kasım 2014 yılında 300.000$ ödüllü bir yarışma ile kurucularının aralarında konuştuğu mesajlara erişebilen kişiye bu para ödülünü verecekti. Fakat bir sene sonra  mesajlara erişilemediği için büyük ödülü kimse kazanmadı.

Telegramın mesajlaşma platformu

Telegramın Özellikleri Nelerdir?

  • Görüntülü ve sesli arayabilme özelliği
  • Ücretsiz ve reklamsızdır.
  • Hatalı yazılan mesajı sonradan düzenleyebilme özelliği
  • Bilinmeyen numaralarının mesajını engelleme özelliği
  • Gizli sohbet mesajlaşmaları saklanmaz
  • Gizli sohbet olmayan mesajlaşmalar sunucularda saklanır.
  • Kendini imha edebilen mesaj özelliği
  • Bir mesaj silindiğinde karşı taraftan da otomatik silinme özelliği
  • Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gönderilir
  • Son görülme özelliği kapatılabilir
  • 200.000 bin kişiye kadar üyeye sahip olan gruplar açılabilir.

Telegram Ne Kadar Güvenli?

Telegramın özel gizli sohbetlerinde sunucularda bile iz bırakmayan uçtan uca şifreleme işlemi kullanılır. Telegram’da iki kat güvenli şifreleme yapılıyor. Bulut sohbetlerinde kullanılan Sunucu – istemci şifrelemesi ve gizli sohbetler için kullanılan ek bir istemci – istemci şifrelemesi mevcuttur. Metin, medya ve dosyalar türü ne olursa olsun aynı şekilde şifrelenir. Telegram şifrelemeleri 256 bit simetrik AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ve Diffie-Hellman güvenli anahtar değişimine dayanır.

Telegram Nasıl İndirilir?

Telegram, Android cihazlar için “Google Play”, iOS cihazlar için ise “App Store” üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebilir. Telegram uygulamasına sadece bir cep telefonu numarası ile giriş sağlanabilir.

Telegramın Whatsap'tan Farkı

Telegramın WhatsApp’tan Farkı Ne?

Whatsapp’ın aksine Telegram kesintisiz erişime sahip bulut tabanlı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bir kaç farklı cihazdan aynı anda erişilebilme özelliği vardır. Telegram çoklu veri merkezi altyapısı ve şifrelemeden dolayı daha güvenli ve hızlıdır.

Sizlerde Yerli Malı Yurdun Malı Olsun İsteyenlerdenseniz Whatsapp’a Alternatif Yerli Uygulamalarımız İçin Lütfen Aşağıdaki Linke Tıklayın..

Whatsapp’a Alternatif Yerli Uygulamalar: Bip, Laff ve Dedi

Telegramın Kurucusu Olan Pavel Durov Kimdir Öğrenmek İçin Aşağıdaki Linke Tıklayabilirsiniz.

Telegram’ın Yaratıcısı, Rusya’nın Mark Zuckerberg’i: Pavel Durov

Whatsapp’a Neler Oluyor!

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu