Teknoloji

Whatsapp’a Alternatif Yerli Uygulamalar: Bip, Laff ve Dedi

Whatsapp yeni bir kullanıcı sözleşmesi olayıyla gündeme bomba gibi düştü. Bu sözleşme ile sadece whatsapp’ta yer alan verilerimizi değil tüm telefonumuzdaki verilerimizi istediği gibi facebook firması olarak kullanabilmeyi hedefliyor. Kullanıcıların karşısına çıkan onaylama ekranında whatsapp kullanıcılarına bu güncellemeyi kabul etmezlerse uygulamayı kullanamayacaklarını bildirdi.

Facebook‘un sahibi olduğu Whatsapp’ın bu baskıcı tavrından sonra Dünya genelinde tüm kullanıcılar alternatif telefon uygulamaları önermeye başladı.

Biz Kivi Tadında ekibi olarak Türkiye‘de üretilen yerli ve milli yazılımlara sahip whatsapp yerine kullanabileceğiniz kaliteli uygulamaları derledik.

Sizin önerebileceğiniz başka uygulamalar varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Dedi: Güvenli Haberleşme Uygulaması

Dedi, Android ve iOS işletim sistemlerine sahip bütün akıllı telefonlarda kullanılabilen güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır. Dedi uygulaması yerli bir uygulama olup, Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilmiştir.. Dedi’yi telefonunuza indirdikten sonra numaranızla kayıt yapabilirsiniz. Dedi’de grup sohbetleri kurabilir, dosyalar gönderebilir, istediğiniz gif, fotoğraf göndermek gibi her işlemi yapabilirsiniz. Dedi uygulaması hiçbir şekilde verilerinizi saklamak gibi bir şey yapmaz. Verileriniz transfer amaçlı anlık tutulur ve transfer edildikten sonra kayıtlar silinir.

Laff Messenger Uygulaması

Laff Messenger, ücretsiz ulaşabileceğiniz arkadaşlarınızla ailenizle mesajlaşarak veya görüntülü konuşarak haberleşebileceğiniz ücretsiz mesajlaşma uygulamasıdır. Hd kalitede görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Laff, bütün kullanıcı operatörlerine açıktır. Laff Messenger’ı Türk Telekom öncülüğünde, Argela geliştirmiştir. Bu sohbet uygulamasında aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Bip Uygulaması

Bip, Turkcell tarafından geliştirilen Türk mühendislerinin yazdığı iOS ve Android kullanıcılarına sunulan bir mesajlaşma uygulamasıdır. Tüm operatörlerin kullanabileceği BiP; App Store, Google Play, ve Huawei AppGallery üzerinden ücretsiz indirilebilecek bir uygulamadır. Kullanıcılar mesajlaşma, fotoğraf, ses kaydı capsler hatta oyunlar ve para transferleri gibi her türlü imkana sahiptirler. Yiğit Özgür’ün BiP için tasarladığı çıkartmalar ve Türk usulü çıkartmalar da  uygulamada yer alır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu