Yaşam

Doğru Mutfak Masası Nasıl Seçilir?

Mutfak kuşkusuz evin en çok kullanılan bölümlerinden biridir. Aileyi üyelerini bir araya toplayarak hep birlikte yemek yenen aslında hayatımızda önemli bir yere sahip bir yerdir. Bu yüzden mutfakta geçirilen zamanın daha kaliteli ve konforlu olması için mutfağın dekorasyonu ve dizaynı son derece önemlidir. Mutfağın dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan masa seçimini nasıl yapmamız gerekiyor bunu inceleyeceğiz. Doğru mutfak masası nasıl seçilir…

Doğru Mutfak Masası Nasıl Seçilir?

Doğru mutfak masası seçebilmek için ilk olarak mutfağın ölçülerini ve masayı koyacağınız yerin ölçüsünü belirlemek gerekiyor. Eğer küçük bir mutfağa sahipseniz masanızın son derece alandan tasarruf edecek şekilde olması gerekir. Bunun için de duvara masa tablası monte edebilir veya ekstra alan tasarrufu için gömmeli, saklamalı masalar tercih edilebilir. Eğer mutfağınız büyükse tezgahı ve mutfak masanızı birleştirerek ada mutfak şekline getirebilirsiniz.

mutfak masası

mutfak masası

Mutfak masalarında kare ve dikdörtgen masalar en yaygın kullanıma sahip masalardır. Rahat hareket etmek için yuvarlak ve oval masaların kullanımı daha iyidir. Dikdörtgen ve dar mutfaklara yuvarlak ve oval masalar kesin çözüm olabilir.

Mutfak masanızın kaliteli olmasına kısa sürede yıpranmayacak sağlam bir masa olmasına dikkat edin. Mutfağınıza uygun mobilyalar seçmeyi unutmayın. Spor bir mutfağa spor bir masa, klasik bir mutfağa klasik bir masa daha çok yakışacaktır.

Mutfak masası için mutfağınızın dekorasyonuna uygun materyaller seçmeyi unutmayın. Mutfak masalarında en çok kullanılan materyaller şöyledir. Cam tablalar şeffaf, renkli ve buzlu olabilirler. Fakat kullanım açısından çatlayıp kırılabilir ve eğer fazla titizseniz el izleri olacağından bunlar sizi rahatsız edebilir. Taş görünümlü tablalar ise mermer ve dökme taş olabilir. Mutfağınıza şık bir görünüm katacak olan bu taş masalar hem ağırdır hem de lekeleri kolayca emebilir. Bir diğer masa tablası ise ahşaptır. Ahşaplar ısı ve nemle daralıp genişleme gösterebilir, çizik ve aşınma üzerinde oluşabilir fakat ahşaplar hem dayanıklı hem de onarımı kolay malzemelerdir.

mutfak masası

Mutfak masası ayaklarını seçerken daha çok kişiyi alması ve daha rahat oturulması açısından ince bacaklı ve bacakları köşelerde bulunan masaların kullanımı daha rahat olacaktır.

Yemek Masası Nasıl Süslenir?

2021 İç Mekan Dekorasyon Trendleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu