Ordan BurdanYaşam

Yemek Masası Nasıl Süslenir?

Yemek Masası Nasıl Süslenir? İşte, her biri birer tablo gibi çeşitli renk ve dokulara sahip birbirinden yaratıcı yemek masası süsleme ve dekorasyon örnekleri…

Yemek Masası dekorasyonu kolay gibi görünse de yemek takımı, masa örtüsü, runner, supla, çatal bıçak seti, peçeteler, kadehler, çiçekler, şamdan ve diğer aksesuarlar gibi birçok detayı uyumlu olacak şekilde bir araya getirmek gerekir.

Yemek masası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gereken 3 konu vardır: Amaç, tarz ve mevsim. Amacınız şık bir davet masası düzenlemek mi yoksa ailecek oturacağınız günlük bir yemek masası dekorasyonu yapmak mı? Ne tarz bir dekorasyon stiline sahipsiniz? Örneğin; modern, country veya klasik bir tarzınız olabilir. Masanızda stilinizi yansıtan ve evinizin geri kalanı ile uyumlu olan renk, desen ve dokuları kullanmalısınız.

Yemek masası süsleme tercihlerinizi etkileyecek diğer bir konu ise hangi mevsimde bulunduğunuzdur. Bahar ve yaz mevsimi için daha açık renkler, hasır gibi doğal dokular ve canlı çiçekler kullanırken; kış ve sonbahar aylarında koyu renkler, dokulu kumaşlar ve mumlar gibi içinizi ısıtacak aksesuarları tercih etmelisiniz. Modern masa dekorasyonu yapımı hakkında daha fazla püf noktası öğrenmek için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz:

Yemek Masası Nasıl Süslenir?

İşte, her biri birer tablo gibi çeşitli renk ve dokulara sahip birbirinden yaratıcı yemek masası süsleme ve dekorasyon örnekleri

Koyu mavi renkteki runner ve peçeteler ile hasır suplaların uyumuna pembe beyaz çiçeklerden orta dekor ile ferah ve aydınlık bir hava katılmış.

Sarı renkli el örgüsü amerikan servisler, çiçek desenli zarif porselen yemek takımı ve rengarenk lalelerden oluşan cıvıl cıvıl bir bahar masası örneği.

Krem rengi kırışık keten masa örtüsü üzerine gri çizgili runner ve gri peçetelerin oluşturduğu modern ve maskülen hava, klasik bardaklar ve romantik çiçeklerle yumuşatılmış. Siz de masanızı süslemek için kullandığınız çiçeklerden minik buketler yapıp konuklarınıza hediye edebilirsiniz.

Günlük ve samimi bir masa dekorasyonu yapmak için biraz renk kullanmanız yeterli. Tabakların altına yerleştirilen sarı peçeteler, mavi şamdanlar ve mütevazi kır çiçekleri ile pratik ve çekici bir masa hazırlayabilirsiniz. Hasır ile mavinin mükemmel uyumunu bu örnekte de görüyoruz.

Bembeyaz ütülü bir masa örtüsünün temiz ve resmi görünümünü, yeşil cam dekor ve pastel renkte çiçeklerle yumuşatarak resmi davetleriniz için düzenli ve stil sahibi bir masa hazırlayabilirsiniz.

Pembe mor tonlarındaki lale ve sümbüller, vintage aksesuarların kullanıldığı bu şık masa dekorasyonuna canlı ve ferah bir hava katmaktadır.

Balık pulu motifli runner ile ön plana çıkan bu masa örneğindeki gibi hem şık hem de eğlenceli bir masa dekorasyonu yapmanın formülünü açıklıyoruz: Siyah bir masa örtüsü, metal aksesuarlar, rengarenk çiçekler ve biraz desen.

Eğer country tarzı bir ev dekorasyonuna sahipseniz ise formül şu: Ekose desenli veya çizgili(mümkünse keten) bir masa örtüsü, çiçek desenli yemek takımı, hasır suplalar ve rustik kır çiçekleri. ?

Pirinç aksesuarlar ve pembenin harika uyumu, pembe cam kase, beyaz boncuklar ve çizgili mumlar sizce de çok şık görünmüyor mu?

Çizgili runner, ekose desenli tabaklar, hasır suplalar, ahşap vazo ile sade ve doğal görünümlü bir masa dekorasyonu elde edebilirsiniz. Konuklarınızın tabaklarına jest olarak birer beyaz lale bırakmayı unutmayın.

İşte, yeni bir yemek takımı veya çatal bıçak takımı satın almadan pratik bir şekilde şık ve çarpıcı bir masa süsleme yöntemi daha: Beyaz tabaklarınızı ön plana çıkarmak için siyah suplalar kullanın, siyah beyaz çizgili bir runner ile bakışları merkezde toplayın, evinizdeki beyaz veya cam tüm şişe ve saksıları çeşitli beyaz çiçeklerle doldurun.

Hasır suplalar ve tabakların arasına sıkıştırılmış mavi beyaz peçetelerin gündelik stiline, masaya serpiştirilmiş parlak cam ve metal aksesuarlarla şıklık katılmış.

Kaynak: decombo.com

Moda Tarihine İlham Veren 10 Kadın

Gizemli Tarih : Göbeklitepe Belgeseli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu