ModaOrdan BurdanYaşam

Moda Tarihine İlham Veren 10 Kadın

Gerek giyim tarzları, gerek modaya kattıkları yenilikler ile hayatlarımızı önemli ölçüde etkilemiş 10 ilham verici kadın.

Modanın tarihte önemli bir yere sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır elbette. Bir de moda ikonları vardır ki gerek giyim tarzları, gerek modaya kattıkları yenilikler ile hayatlarımızı önemli ölçüde etkilemişlerdir.

Moda Tarihine İlham Veren 10 Kadın

Kimi inci kolyeyi, kimi dümdüz siyah bir elbiseyi, kimi kalın kaşı, kimi hasır sepeti, kimi ise saç bantlarını dahil etmiştir moda dünyasına. İşte moda tarihine damga vuran 10 ilham verici kadın

1. Grace Kelly

Zerafet denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Grace Kelly, daha Monako prensesi olmadan önce Hollywood’un prensesi olmuştu. Oldukça varlıklı bir aileden gelen oyuncu o dönemin bir başka yıldızı Marilyn Monroe’ya nazaran daha soğuk gibi gözüksede, çevresi tarafından hep aksi söylenmiştir.

Öyle ki, Monako Prensesi olmasından sonra bile tüm zamanların en başarılı yönetmenlerinden olan Alfred Hitchcock, bu yıldız ile çalışmaktan vazgeçmeyi bir türlü kabul etmemiştir. Grace Kelly gerek giyimi, gerek zarifliği ile yüzyılın belki de en hayran bıraktıran ikonları arasında yer alıyor. Ünlü marka Hermes kendisine o derece hayran olmuş olmalı ki bir çanta modelini onun ismi ile ölümsüzleştirmiştir.

2. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe için, dünyanın en bilinen moda ikonlarından biri olduğunu söylemek elbette mümkün. Dünya çapında bir üne sahip olan ve filmlerinde genellikle aptal sarışını oynayan Marilyn Monroe’nun, aslında canlandırdığı karakterlere göre oldukça akıllı olduğu bilinen bir gerçektir.

3. Twiggy

Kısacık saçları ile modaya bambaşka bir soluk kazandıran bir isim diyebiliriz Twiggy için. Gelmiş geçmiş en başarılı modellerden olan Twiggy’nin Twiggy olma hikayesi küçük bir tesadüf ile başlamış olsa da, moda dünyası açısından oldukça büyük bir adım olmuştur. Kendine inancı olmasaydı bugünlere gelemeyeceğini söyleyen modelden öğrenilebilecek ders her zaman kendimizi sevmek ve kendimize inanmak olmalıdır.

4. Edie Sedgwick

Listedeki diğer isimlere göre moda ikonları arasında ismi daha az anılsa da, bugüne kadar yaşayan en trend kadınlardan biriydi. Yaşadığı dönemin ‘it girl’ü olarak bilinen Edie Sedgwick, göz makyajı, saçları, kocaman küpeleri, umursamaz ve rahat tavırları ile 60’lı yılların en önemli ilham perilerindendi.

5. Prenses Diana

Zerafetin vücut bulmuş hali olan Diana, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen bugün bile modanın göz bebeklerinden olmayı koruyor ve dünya üzerinde en hayranlık uyandıran kadınlardan biri olmayı başarıyor.

6. Audrey Hepburn

Sadeliği ve güler yüzlülüğü ile, doğallığın kadınları ne kadar güzelleştirebileceğini dünyaya öğreten bu kadın, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de önemli rol oynamıştır. 1980’li yıllardan itibaren UNICEF ile çalışmaya başlayarak, dünyanın birçok ülkesinde bulunan yoksul çocuklara yardım etmesiyle bir kez daha ne kadar muhteşem bir insan olduğunu bizlere kanıtlamıştır.

7. Coco Chanel

Coco Chanel, diğer bir tabirle modanın tarihini değiştiren kadın. Tabuları yıkan, kadınların daha özgür, daha rahat, daha sade, bir o kadar çekici giyinmelerini sağlayan ikona tüm dünya kadınları olarak çok şey borçluyuz aslında. Modayı bugünlere taşıyan Coco, aynı zamanda tüm kadınların dolabının olmazsa olmazı siyah mini elbiseyi hayatlarımıza dahil etmiştir. İnci kolye ile pantolonu kombinleyerek dünyaya yepyeni bir akım getirmiştir.

8. Jacqueline Kennedy Onassis

Amerika’nın tüm first ladyleri arasında tüm dünyanın gözbebeğiydi diyebiliriz Jacqueline Kennedy için. Yalın güzelliği ve sıcacık gülüşü ile kalpleri çalan Jackie’nin stilinin de tam bir prenses stili olduğunu söyleyebiliriz.

9. Jane Birkin

Maskülen, feminen ve bohem tarzı en güzel harmanlayan ve natürellikten asla vazgeçmeyen Jane Birkin günümüzde hala en ilham alınan moda ikonları arasında yerini korumayı başarıyor. Dünya markası Hermes meşhur Kelly çantasından sonra onun da ismini bir çantasına vererek bu ismi de özlümsüzleştirmiştir.

10. Brigitte Bardot

Saç bantları, şapkalar ve dağınık saçların tanrıçası olan Brigitte Bardot için, yüzyılın en önemli moda ikonlarından olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bir jean üzerine düz bir kazak giyerek de şık olunabileceğini bizlere öğreten Brigitte Bardot, yeri geldiğinde İspanyol elbiseleri de en güzel şekilde taşımayı bilmiştir.

Seni Sevdim Şiiri – Gülten Akın

Seni Sevdim Şiiri – Gülten Akın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu