Kişisel Bakım

Soğuk Kış Günlerine Karşı En Etkili 10 Nem Maskesi

Havaların soğumasıyla birlikte nemini kaybeden cilt, önce kurumaya ve daha sonra da sağlıklı yapısını iyiden iyiye kaybetmeye başlıyor. Dolayısıyla kış mevsiminde ideal bir yüz bakımı için Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun uzman ekibinin derlediği ve kış mevsiminde cildinizi nemlendirmenizi sağlayacak birbirinden pratik ve etkili nem maskelerini denemeye hazır mısınız?

Sağlıklı bir cildin yapı taşlarından biri olan nem, yokluğunu hissettirmeye başladığında ne yazık ki bazı sorunlarla yüzleşmek durumunda kalıyoruz. Özellikle havaların soğumasıyla birlikte nemini kaybeden cilt, önce kurumaya ve daha sonra da sağlıklı yapısını iyiden iyiye kaybetmeye başlıyor.

Dolayısıyla kış mevsiminde ideal bir yüz bakımı için nem depolamaya özen göstermek gerekiyor. Yüzün ihtiyaç duyduğu neme kavuşabilmesi için her şeyden önce her gün yeteri miktarda su tüketmeye ihtiyaç duyulduğunu söylemekte büyük fayda var. Fakat çok soğuk havalarda yalnızca su tüketmek de yetmeyebiliyor.

Soğuk Kış Günlerine Karşı En Etkili 10 Nem Maskesi

En çetin kış şartlarında bile yumuşacık bir cilde sahip olmayı kim istemez? Öncelikle tüm maske tariflerimizi her evde bulunabilecek malzemelerden oluştuğunu belirtmemizde yarar var. O halde siz de cildinizin neme ihtiyaç duyduğu anlarda bu tarifleri uygulayın ve kendi nem maskenizi hazırlayarak soğuklarla etkili bir şekilde mücadele edin!

1. Havuç Maskesi

En lezzetli ve en besleyici kış sebzelerinden biri olan havuç, yüz bakımı için de en etkili malzemelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu tarifin tek kahramanının havuç olmadığını belirtmeden geçmeyelim. Avokado, bal ve yumurta sarısı ile güçlerini birleştiren havuç, yüzünüzün rahatlayıp neme kavuşması için mükemmel bir karışım halini alıyor. Bu hem kolay hem de etkili nem maskesini hazırlamak için;

  • İlk olarak bir adet rendelenmiş havucu tavada yumuşayana kadar pişirin.
  • Ardından olgunlaşmış yarım avokado ile birlikte püre haline gelene kadar ezin.
  • Elde ettiğiniz karışıma bir yemek kaşığı bal ile bir yumurtanın sarısını da ekleyip tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız maskeyi temiz cildinize uygulayıp 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile temizleyin.

2. Avokado Maskesi

Mucizevi besin avokado, en kuru ciltleri bile nemlendirerek sağlığına kavuşturmakta son derece etkili. Vitamin, mineral ve sağlıklı yağ asitleri yönünde oldukça zengin olan avokado ile hazırlayacağınız maske de yüzünüzün her hücresini besleyecek ve soğuk havanın yol açtığı çatlakları birer birer onaracak. Peki avokado maskesini nasıl hazırlayabilirsiniz?

  • Öncelikle olgunlaşmış yarım avokadoyu bir çatal yardımıyla büyük bir parça kalmayana dek ezin.
  • Daha sonra bu ezmeyi bir çay kaşığı kadar bal, bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın.
  • İyice homojen hale gelen maskenizi yüzünüze uygulayıp 15-20 dakika bekleyin.
  • Süre sona erdiğinde ılık su ile duruladığınız cildinizdeki farkı hemen hissedeceksiniz!
Saçları Besleyen Ve Parlaklık Kazandıran “Avokadolu Saç Maskesi”

3. Muz Maskesi

Kuru ciltler için geliştirilmiş birçok kozmetik üründe potasyum adlı mineral bulunmaktadır. Muz da potasyum yönünden zengin olduğu kadar cilde ekstra esneklik kazandıracak A ve B vitaminleri ile aminoasitlere de sahiptir. Ancak biz bu nem maskesini hazırlarken muzun etkilerini güçlendirmek için yoğurt ve zeytinyağı da kullanacağız. Böylece cildinize kazandıracağınız nemi hücre içine hapsederek uzun bir süre yüzünüzün yumuşaklığını korumasını sağlayacağız.

  • Yüz bakımı için mükemmel bir malzeme olan bir muzu çatal aracılığıyla ezin ve üzerine bir bardağın ⅓’i kadar yoğurt ile bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir maske elde edene kadar karıştırdıktan sonra cildinize uygulayıp 15-30 dakika kadar bekleyin.
  • Neme ve sağlıklı yapısına kavuşan cildinizi görmek için maskeyi ılık suyla yıkamanız ve yüzünüzü nazikçe kurulamanız yeterli olacak.
Yağlı Ciltler İçin Muz Maskesi Tarifi İçin Tıklayın…

4. Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Nemlendirme söz konusu olduğunda Hindistan cevizi yağının en iyi malzemelerden biri olduğu inkar edilemez. Ayrıca sivilce oluşumunu önleyen ve antibakteriyel özelliğe de sahip Hindistan cevizi yağı ile hazırlayacağımız nem maskesinin etkisini artırmak için esmer şeker de kullanmanızı tavsiye ederiz. Hem peeling etkiye sahip hem de cildi nemlendiren bu 2’si 1 arada maskeyi hazırlarken yağımızın oda sıcaklığına, yani sıvı halde olduğundan emin olmanızda fayda var.

  • Bir yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağına bir yemek kaşığı esmer şeker ekledikten sonra elde ettiğiniz maskeyi dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın.
  • 10-15 dakika aralığında bekledikten sonra maskenizi ılık suyla yıkayın ve ardından pürüzsüz hale gelen cildinizin keyfini çıkarın!

5. Yumurta Akı Maskesi

Kış mevsimine özel yüz bakımı tüyolarımızda sıra, yumurta akı maskesinde. Kolajen ve protein yönünden son derece zengin bir yapıya sahip olan yumurta akının cildinize nemin yanı sıra esneklik de kazandıracağına ve sizi olduğunuzdan çok daha genç hissettireceğine eminiz. Bu maskeyi hazırlarken ihtiyacınız olacak diğer malzemeler ise bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bir avuç yulaf.

  • İlk olarak bir yumurtanın akını köpük köpük olana kadar çırpın ve ardından Hindistan cevizi yağını da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Son olarak karışıma yulafı da ekledikten sonra maskeniz hazır hale gelmiş olacak.
  • Cildinize uyguladığınız maskeyi ılık suyla temizlemek için 15-25 dakika kadar bekleyin.
  • Cildinizi maskeden arındırdıktan sonra ise yumurta akının etkilerini hemen görmeye başlayacaksınız.

6. Süt Maskesi

Antik zamanlardan beri bakım için kullanılan ve etkisi kanıtlanmış bir nem bombası olan çiğ süt, yüz bakımı için önerdiğimiz bir diğer maskenin ana malzemesini oluşturuyor.

  • Yarım yemek kaşığı çiğ süt, yarım yemek kaşığı bal, yarım çay kaşığı aloe vera jeli ve 1 damla organik esansiyel yağı iyice karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze uygulayın.
  • 15 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüze oturan maskenizi ılık suyla temizleyin.
  • Şimdi neme doymuş cildinizin tadını çıkartabilirsiniz.

7. Portakal Maskesi

Kışın vazgeçilmezlerinden portakalı şimdi bir de cildinizi nemlendirmek için deneyin. İnanıyoruz ki portakalın yüzünüz üzerindeki etkilerini görünce siz de çok şaşıracaksınız. Bu maskeyi hazırlamak için tek yapmanız gereken;

  • Bir portakalın suyu ile üç yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı bal, yarım bardak yulaf ezmesi ve 2 çay kaşığı kuru portakal kabuğunu bir kase içinde karıştırmak.
  • Tamamen özdeşleşen maskeyi cildinize uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra ise ılık suyla temizleyebilirsiniz.

8. Yulaf Ezmesi – Bal – Yoğurt Maskesi

Üç eşit ölçüde malzemeden hazırlayacağınız bu maske, yüz bakımı için en ideal içeriklerden.

  • Bir yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı yoğurttan oluşan bu pratik maske için tüm malzemeleri birbirleriyle karıştırarak bir macun elde edin.
  • Macunu yüzünüze uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyip ılık suyla temizleyin.
  • Cildinizin ihtiyaç duyduğu neme anında kavuştuğuna şahit olacaksınız.

9. Çikolata Maskesi

Evet, yanlış okumadınız. Yüz bakımı için çikolata maskesi! Bitter çikolatanın saymakla bitmeyen faydalarından biri de cilde yararlı bileşiklere sahip olması. Bu nedenle çikolata maskesini hazırlarken bitter çikolata kullanacağınız. Üstelik çikolatanın artan kısmını cilt bakımı sonrasında tüketerek mutluluk hormonlarınızı da harekete geçirebilirsiniz!

  • Maske için ilk olarak %70-90 oranda kakao içeren bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Eriyen çikolatanın içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir yumurtanın sarısı ve dilediğiniz bir bitkisel yağı ekleyip karıştırın.
  • Ardından bu maskeyi yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayıp 15 dakika bekleyin.
  • Ilık su ile duruladıktan sonra maskenizin etkilerine hayran kalacaksınız.

10. Limon – Bal Maskesi

Balın cildi rahatlatma etkisini bilmeyen yoktur. Limonun da bir o kadar cilde faydalı olduğunu söylemeden geçmeyelim. O halde bu iki malzemeyi kullanarak kışın soğuk havalarla mücadele etmek için kusursuz bir iksir hazırlamaya ne dersiniz?

  • Bunun için yarım limonun suyunu sıkıp içine iki yemek kaşığı kadar bal ekleyip karışımı özdeşleşene kadar karıştırmanız yeterli olacaktır.
  • Bir pamuk yardımıyla kolaylıkla cildinize uygulayabileceğiniz maskeniz cildinizde 10 dakika kadar bekledikten sonra ise ılık su ile durulayabilirsiniz.
  • Kurumuş, çatlamış, tahriş olmuş cildinizi dilediğiniz zaman bu maske ile yatıştırabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu