Kişisel Bakım

Cilt Bakımında Doğru Bilinen En Kötü Yanlışlar

Halk arasında yaygınlaşmış, nereden çıktığı bilinmeyen cilt bakımında doğru bilinen en kötü yanlışlar nelerdir?

Cilt Bakımında Doğru Bilinen En Kötü Yanlışlar

1. Bronzlaşmak Sivilceleri Kurutur

Özellikle yaz aylarında sıkça duyduğumuz bu tavsiye, en kötü tavsiyelerdendir. Güneşin cildimize yararı olduğu birçok zararı da vardır. Güneşten yayılan UV ışınları, cilde zarar vermektedir ve sivilceleri de kurutmak yerine cildinizi kurutur. Kuruyan cilt ise tahriş olmaya ve kollajen üretimi azalmaya başlar. Bu nedenle güneşe çıkmadan önce mutlaka  C Vitamini ve SPF ikilisini cildinize uygulamalısınız. Bu ikili cildi zararlı ışınlardan koruyan en güçlü kombinasyondur.

2. Krem Sürmek Cildi Yağlandırır

Krem sürmek cildinizi yağlandırmaz. Cilt tipinize uygun olmayan kremleri kullanmak ve yanlış bakım uygulama cildinizi yağlandırır. Ayrıca bazen cilt temizliğinin ihmal edilmesi, aşırı stres ve metabolizmanın bozulması da cildin yağlanmasına etki eder.

3. Diş Macunu Sivilce Giderir

Doğrusu diş macununun sivilce giderdiğine dair söylentiyi kimin yaydığı merak konusudur. Diş macunlarının sivilceleri giderme gibi bir etkiye sahip değildir. Aksine cildinize süreceğiniz macun, cildinizi kurutmaya başlar ve tahriş eder. Eğer cildinizde sivilce problemleri yaşıyorsanız, sizler için hazırladığımız sivilce maskelerine bir göz atabilirsiniz.

Sivilce Maskesi Tarifleri Tıklayınız…

4. Tüm Yağlar Gözenek Tıkar

Yağların gözenek tıkamak gibi bir işlevleri yoktur. Ancak her üründe olduğu gibi yağlarda da yanlış uygulama sonucunda bu sonuçlara varırsınız. Cildinize uygulayacağız yağları, cilt tipinize uygun ve doğru şekilde uyguladığınız taktirde birçok bakım ürününden daha etkili bir sonuç elde edersiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu