Kişisel BakımOrdan Burdan

Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

Nemini kaybeden ve hasar gören saçlar zamanlara kırıklara yol açar. Peki saç kırıkları nasıl önlenir ve nasıl temizlenir?

Nemini kaybeden ve hasar gören saçlar zamanla kırıklarak dökülmeye başlar. Çok ısıtmak, çok sıcak suyla yıkamak, güneşten gelen morötesi ışınlar, çok fazla saç düzleştirici veya maşa kullanmak, boyamak ve perma yaptırmak gibi birçok sebeple saçlar nemini kaybedebilir. Hatta saçlarınızın yapısı kuru ise bu durum daha hızlı ilerler. Bu durumda yanlış şampuan kullanmak bile kırıklara sebep olabilir. Kuruyan saçlar kolayca kırılıp kopar ve böylece kırık saç uçları ortaya çıkar. Peki saç kırıkları nasıl önlenir ve nasıl temizlenir?

Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

Saç Uçlarına Veda Ederek

Kırık saç uçları dediğinizde kesin yöntem kuaföre gitmek ve saç kırıklarını aldırmaktır. Ancak bu her zaman uzamış olan saçlarınızı kısaltmanız anlamına gelmez. Kuaförünüze sadece kırık uçlardan almasını isterseniz saçlarınızı kısaltmadan sadece uçlarından alabilir.

Doğru Saç Cihazları Kullanmak

Düzleştirici, kurutucu ve maşalar kontrolsüz bir şekilde saçlarınızı ısıtıyorsa saç tellerinizin kırılmaları mümkündür. Güzelleştirmeye çalışırken saçlarınızı daha sağlıksız bir halde bulabilirsiniz. O yüzden saçlarınız koruyacak ve ısı kontrolü olan cihazlar kullanma saç sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Peki saç kırılmasına ne iyi gelir diyorsanız işte cevabı… Saç kırıkları nasıl önlenir?

Saç Kırıkları Nasıl Önlenir?

Vücudumuzu her açıdan etkileyen suyun saçımız için de büyük önemi vardır. Bol su içmek vücudumuzu içten dışa nemlendirir, nemini koruyan saç ise kurumaz ve kırılmalara yol açmaz. Yani saçınızın nemini koruyan her türlü önlem saç kırıklarının görülme riskini azaltır. Saçınız için doğru şampuanı ve saç kremini seçmek, özel ürünlerle saç uçlarına bakım yapmak da kırık ihtimaline karşı etkili olur.

Mutfağınızdaki ürünlerle; zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağını saçınıza sürebilir, bir süre beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Böylece saçlarınızı besleyebilir ve nem dengesini iyileştirebilirsiniz.

Bir yumurta, iki çay kaşığı bal ve iki çorba kaşığı zeytinyağını karıştırarak nemlendirici ve besleyici bir maske de hazırlayabilirsiniz. Bunu saçlarınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyip sonra şampuanla normal bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Kepek Neden Olur? Kepekten Kurtulma Yolları Nelerdir?

Saçlar İçin En Önemli Vitaminler Hangileridir?

Yüz Şekline Göre Kâkül Modelleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu