Kişisel BakımOrdan Burdan

Yüz Şekline Göre Kâkül Modelleri

Herkesin farklı bir yüz tipi ve bu yüz tipine uygun saç modelleri vardır. İşte sizin yüz şeklinize uygun kâkül modelleri.

Her zaman aklınızın bir köşesinde olan kâkül kestirme fikrini artık ertelemenize gerek yok. Hangi kâkül modelinin size uygun olduğunu ve yüz şeklinize göre hangi kâkül kesimi yaptırabileceğinizi öğrendiğinizde gönül rahatlığıyla kestirebilirsiniz. İşte yüz şeklinize göre kâkül modelleri.

Yüz Şekline Göre Kâkül Modelleri

Herkesin farklı bir yüz tipi ve bu yüz tipine uygun saç modelleri vardır. İşte sizin yüz şeklinize uygun kâkül modelleri.

Yuvarlak Yüz Tipi İçin Modeller

Eğer yuvarlak yüz tipine sahipseniz; Genellikle, yuvarlak yüze kâkülün yakışmayacağı söylenir ama ince ve tutam tutam ayrılan kâkül, yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz mutlaka denemeniz gereken bir kâkül modeli olabilir.

Kare Yüz Tipi İçin Modeller

Eğer kare yüz tipine sahipseniz; düz kesilmiş ve hafif bir şekilde gözlerinize doğru uzanan bir modeli tercih etmelisiniz. Sert ve keskin hatlara sahip olan yüz tipi olarak bilinen bu yüz tipi için ortadan ve yandan ayrılmış kâkül modelleri veya uç kısmı ince kesimli modeller yakışır.

Oval Yüz Tipi İçin Modeller

Eğer oval yüz tipine sahipseniz; oval bir yüz şekliniz varsa yana doğru uzanan bir model size daha çok yakışır. Tüm modelleri rahatlıkla deneyebileceğiniz oval yüz şekilleri kâkül konusunda daha avantajlıdırlar. Tüm modeller yakışacaktır.

Kalp Yüz Tipi İçin Modeller

Eğer kalp yüz tipine sahipseniz; üçgen görünümü andıran yüz şekline sahipsinizdir. Bu yüz tipi için dengeli saç kesimleri ve hacimli saç uçları tercih etmeliler. Hacimli ve yana doğru uzanan kâküller size çok yakışacaktır.

Kâkül Hakkında Bilmeniz Gereken Bazı Önemli Ayrıntılar

Kâkülün farklı ve dinamik bir hava katar; yine de kestirmeden önce hakkında bilmeniz gereken bazı öenmli ayrıntılar vardır. Yüzünüze yakışan kâkül modeli, görünümünüze fark katacağı gibi bakım isteyen bir modeldir. Eğer dalgalı saçlara sahipseniz, her gün fön çektirmek veya düzleştirmek sizin için zorlayıcı olabilir. Yine de üzülmeyin, dalgalı veya kıvırcık saçlılar için de uygun kâkül modelleri var. Dalgalı bir saçınızın varsa, katlı bir kesim yaptırarak düzleştirmeden de kâkül kullanabilirsiniz. Yeniliklere açık biriyseniz, asla korkmayın. Son yıllarda, ezber bozan kâküllü kıvırcık saç modelleri oldukça moda! Bu konuda tek dikkat etmeniz gereken, saç kesiminin kuruyken yapılması. Eğer saçınızı kestirmek istemiyorsanız bunun da bir çözümü var. Takma kâküller ile kâkül modelleri hangi yüze yakışır test edebilirsiniz.

Bakım Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çörek Otu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu