Moda

Bohem Tarz Nedir?

Özgür ve rahat stil olarak da tabir edilebilecek bohem tarz nedir? Bohem tarzdaki insanlar nasıl giyinirler?

Bohem Ne Demek?

Fransızca’dan dilimize geçmiş bu kelime “çingenelerin göçebe ve başıboş yaşamlarına benzer biçimde günü gününe, tasasız, derbeder bir yaşayışı olan” kimse demektir.

Bohem Tarz Nedir?

Bohem tarz 1960 – 1970’li yıllarda ortaya çıkmaya başlamıştır. İlk çıktığı yıllarda sanat camiası tarafından benimsenmiştir. Bohem tarzı özgürlüğüne ve rahata düşkün kimseler tarafından benimsenmiştir. Fakat o zamanlar ekonomik nedenlerden dolayı da bu tarz giyimler oluşmuştur. Şuan bohem giyim tarzı belli bir bütçe istemektedir.

Bohem Tarz Kişiler Nasıl Giyinir?

Bohem tarz giyinenler genelde el işçiliği ile üretilmiş olan kıyafetleri kullanırlar. Bunun yanında etnik desenli etekler, dantel ve iğne oyalarıyla süslenmiş bluzlar ve salaş elbiseler onların olmazsa olmazlarıdır. Takı olarak da yine el işçiliği ile üretilmiş bileklik kolye vs., etnik yazmalar, fularlar ve saç bantları mutlaka kullanırlar. Ayakkabılarda ise daha çok kahve tonları süet ayakkabılar ve püsküllü kovboy tipi ayakkabılar bohem tarzında kullanılan türlerdir. Renk tonları olarak da pastel tonlar, tarçın rengi, safran ve haki gibi renkler kullanırlar.

Boho Chic Tarzı Nedir?

Modern hayatta trend parçaların bohem tarzıyla kombinlenmesi ve yeni bir stil oluşturulmasına denir.

2020 – 2021 Kış Modası

Kış Sezonunun En Trend 10 Rengi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu