MutfakOrdan Burdan

Ruhunuza İyi Gelecek 5 Çay Tarifi

Sizlere stresi, kaygıyı, depresyonu azaltmak, rahat bir uyku çekmek için ruhunuza iyi gelecek 5 bitki çayı tarifi hazırladık.

Doğa bize faydalı, şifalı sayısız bitki vermiş ve bunların çayları da mutfaklardaki yerlerini almışlardır. Gün içinde oradan oraya koşuştururken, öyle bir şey olsun ki; “Gün içindeki stresimi alsın, dinlendirsin, aynı zamanda hem ruhuma hem bedenime iyi gelsin” diyorsanız bitki çayları en doğru seçenektir.  Bu bitki çaylarından ruha iyi gelecek 5 çay tarifini de sizler için derledik. İşte Ruhunuza İyi Gelecek 5 Çay Tarifi…

Ruhunuza İyi Gelecek 5 Çay Tarifi

1. Papatya Çayı

Kökeni Eski Mısır’a kadar dayanan Papatya çayı o zamanlardan beri bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak rahatlamak bir bardak papatya çayından geçiyor. Peki papatya çayı nasıl hazırlanır?

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır?

2. Lavanta Çayı

Lavanta,  Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çevresi ülkelerine ve Hindistan’a kadar uzanan geniş bir alanda yetişir. Lavanta mavi, mor ya da kırmızı çiçekler açan bir bitkidir.  Lavanta çayı ruh sağlığına iyi gelen çaylar arasındadır. Bizde sizler için lavanta çayının nasıl hazırlanması gerektiğini araştırdık.

Lavanta Çayı Nasıl Hazırlanır?

3. Melisa Çayı

Gün içinde oradan oraya koşuştururken, öyle bir şey olsun ki; “Gün içindeki stresimi alsın, dinlendirsin, aynı zamanda hem ruhuma hem bedenime iyi gelsin” diyorsanız melisa çayını denemenizi tavsiye ediyoruz. Melisa ya da Melissa officinalis olarak bilinen bitki; anksiyete, uyku bozuklukları, hazımsızlık gibi sağlık sorunlarının giderilmesinde ve yaraların tedavi edilmesinde yüzyıllardır tüm dünya genelinde kullanılan bir bitkidir. Peki melisa çayı nasıl hazırlanır?

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?

4. Sarı Kantaron Çayı

Kılıç otu, mayasıl otu olarak da bilinen sarı kantaron yüzyıllardır ruh hastalıkları tedavisinde şifa olarak kullanılan bir bitkidir. Yağının da şifa kaynağı olduğu kantaronun depresyondan mide sağlığına, baş ağrısından kansere kadar bir çok hastalığa iyi gelmektedir.  Ruh sağlığı açısından oldukça öneme sahip olan sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır?

Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?

5. Yasemin Çayı

Kışın soğuk algınlığından korunmak, stresi, kaygıyı, depresyonu azaltmak, rahat bir uyku çekmek için bitki çayları en iyi seçeneklerdendir. Bu bitki çaylarından birisi de, tropik bölgelerde yetişen çiçekli bir bitki olan yaseminden demlenen çaydır. Peki yasemin çayı nasıl hazırlanır?

Yasemin Çayı Nasıl Hazırlanır?

 

Metabolizmayı Hızlandıran 5 Çay Tarifi

Kış Çayı Tarifi

Karabiber Çayının Böyle Faydaları Olduğunu Biliyor muydunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu