Ordan BurdanSağlık

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır?

Papatya aslında bir bitkiden çok fazlası. Papatyadan elde edilen papatya yağı da papatya çayı, sağlığımız için aslında çok ama çok faydalıdır.

Kökeni Eski Mısır’a kadar papatya çayı o zamanlardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Papatya insanlığın kullandığı şifa veren en eski bitkilerden birisidir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde hastalıklar ile mücadele eder. İyileştirici özelliği ile 5.000 yıldan fazladır sağlık, gençlik ve huzur için kullanılmaktadır.

Özellikle de hem fiziksel hem de psikolojik olarak yorucu bir gün geçirdiyseniz, bir fincan papatya çayından daha rahatlatıcı ne bulabilirsiniz? Faydaları saymakla bitmeyen papatya çayını evde demlemek ise çok kolay. Eğer rahatlamak ve gevşemek istiyorsanız, bir bardak papatya çayı en iyi fikirlerden biri. Doğal haliyle kafeinsiz olarak yetişen bu bitkinin tatlı çiçeğimsi bir aroması vardır ve ayçiçeği, ekinezya ve kadife çiçeğiyle aynı familyadandır.

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler;

 

  • 2-3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya
  • Yarım litre içme suyu

Hazırlanışı;

 

  • Suyu ocakta kaynatın.
  • Kurutulmuş papatyaları kaynamış suyun içine atın.
  • 3 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Ardından çayı süzgeçten geçirip çiçek kısımlarını süzün. Çayınız hazır.
  • Dilerseniz içine bal ve limon ekleyerek de tatlandırabilirsiniz.

Papatya Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları

Papatya çayını hazırlamanın en iyi yolu çayı iyice demlemektir. Böylece papatyalar tatlı ve rahatlatıcı aromalarını suya daha yoğun bir biçimde salacaktır. En kaliteli bitki çaylarının genelde 4-5 dakika demlenmesi gerekir. Papatya çayı yaparken deminiz altın sarısı parlak ve temiz bir renk alınca çayınız hazır demektir.

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

Çok eski zamanlardan beri bir şifa kaynağı olarak kullanılan papatya çayının en önemli faydaları saymakla bitmez. Papatya insanlığın kullandığı şifa veren en eski bitkilerden birisidir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde hastalıklar ile mücadele eder. İyileştirici özelliği ile 5.000 yıldan fazladır sağlık, gençlik ve huzur için kullanılmaktadır.

Tripofobi (Delik Fobisi) Nedir?

Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?

Tripofobi (Delik Fobisi) Nedir?

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu