Sağlık

Alıç Nedir? Faydaları Nelerdir?

Alıç eski zamanlardan beri tüketilen ve bazı dertlere deva olarak kullanılan bir besindir.

Alıç eski zamanlardan beri tüketilen ve bazı dertlere deva olarak kullanılan bir besindir. Alıçın hem yaprağı hem meyvesi hem de meyvesi ile yapılan bazı besinler şifa deposudur.

ALIÇ MEYVESİ FAYDALARI

Alıç çok faydalı bir besin olmasından kaynaklı olarak faydaları bedenin birçok rahatsızlığını korumaya karşılıktır. Alıç faydaları yaşlı kişiler tarafından çok iyi bilinmektedir. Alıçın sağlık için olan bazı faydaları şu şekildedir:

1- Bağışıklık Güçlendirici

Alıç içerdiği C Vitamini sayesinde, vücutta birikmiş olan tehlikeli toksin maddeleri yok etmekte çok yardımcı olur. Alıç aynı zamanda antioksidanlar açısından da çok güçlü bir kaynaktır. Bu sebeple de beyaz kan hücrelerinin aktivitesini artırır ve bağışıklığın güçlenmesine yardım eder.

2- Kolesterol ile Mücadele

Alıç birçok şeye faydalı olduğu gibi kötü kolesterolü ortadan atıp iyi kolesterolü çoğaltmak gibi bir faydası da vardır. Alıç kalbi korur. Göğüs ağrısı gibi rahatsızlıkları ortadan kaldırır.

3- Yaşlanma Belirtilerine Karşı Korur

Alıç çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Hayatı tehdit eden hastalıkları önlemek için serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Alıç insanların cildinin parlaklığını korur. Aynı zamanda alıçın yaşlanma belirtilerini kontrol eden yaşlanma karşıtı özellikleri de bulunur.

4- Kalp Damar Sağlığını Korur

Alıç, insanların kalplerini koruyan ve kalp damar sağlığını önemli ölçüde artırmaya yarayacak olan flavonoidlerle dolu zengin bir yiyecektir. Ayrıca alıç kan damarlarındaki pıhtıların önlenmesine de yardımcı olur.

5- Kanseri Önler

Alıç kanser gibi ölümcül ve tehlikeli hastalıkları önlemek için kullanılır. Alıç serbest radikaller ile savaştığı için onların sebep olduğu kanser ve diğer hastalıkları önler. Aynı zamanda alıç tüm kanserlere savaşacak olan antioksidanlar içerir.

Alıç Sirkesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Evde Barbekü Sos Yapımı | Ev Yapımı

Leslie Sansone İle 10 Dakika CARDIO BLAST

Cilt Tipine Göre Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu