Kişisel Bakım

Zencefil İle Cildiniz Gerçek Güzelliğine Kavuşuyor

Cilt güzelliğimiz için uygulanabilecek en yeni ve en etkili yöntemlerden biriside zencefildir.

Zencefil; tropikal iklim karakterindeki coğrafi alanlarda yaşayan ve yetişen yumru köklü sarımtırak bir bitkidir. Düğümler şeklinde yetişen kökleri genelde toprağın 15-25 cm altındadır. Ülkemizde hobi tarzında yetiştirme denemeleri yapılıyor olsa da aslında ülkemiz iklimine dayanabilecek bir bitki değildir zencefil. Zencefil özellikle Asya, Çin, Hindistan ve Arabistan’da çokça tüketilen ve her çeşit bitkisel şifa uygulamalarında kullanılan bir bitki çeşididir. Özellikle Çin ve Hindistan dolaylarında zencefil 2000 yıldır bilinir ve çok aktif olarak kullanılır. Zencefilin etkili oluşunun en önemli nedenlerinden birisi uçucu yağlarının olması ve yapısındaki fenol bileşikleridir. Ayrıca içerdiği nişasta, kalsiyum, B ve C grubu vitaminleri de bu bitkiyi önemli yapmaktadır.

Zencefil İle Cildiniz Gerçek Güzelliğine Kavuşuyor

Zencefil artık kozmetik ürünü olarak da kullanılabilmektedir. Özellikle daha sağlıklı ve bakımlı bir cilt için kullanılan maskelerde kullanılan zencefil yağlı ve gözenekli ciltlerin temizliğinde çok etkili. Zencefil yapısında bulunan Gingerol sayesinde cildinize birikmiş serbest radikallerle savaşır. Madagaskar mavi zencefili çok iyi bir antioksidandır. Yüzdeki yaşlılık etkilerini kısa sürede yok eder. Cilt renginizin yerine gelmesi ve parlaklık kazanması da zencefilin yapısında bulunan Gingerol sayesinde mümkündür. Özellikle beyaz tenlilerin en büyük problemlerinden olan akneler ve siyah noktalar cildinizi olduğundan daha koyu gösterir.

Zencefil maskesi ile bu sıkıntıya son verin!

1. Hafifçe ısıtılmış zeytinyağı içerisine atılan bir tutam zencefili birkaç saat beklettikten sonra küçük bez parçalarının yardımıyla yüzünüze kompleks yapınız. Bu işlem sonucunda cildiniz daha parlak ve daha güzel bir görünüme kavuşacaktır.

2. Zencefil mucizesi sadece cildinizdeki yağ dengesini sağlamakla kalmaz, yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırır.

3. Kadınların en büyük problemlerinden birisi olan selülit tedavisinde de zencefil çok etkili bir maddedir. Zencefil ile cildinizin enerjisi yükselir ve daha canlı, daha parlak bir görünüm kazanır.

Kaynak: ebitki.com

Yara İzi Nasıl Geçer? Yara İzlerini Kapatma Yöntemleri

Bahara Taze Bir Başlangıç Yapın! 8 Cilt Temizliği Tüyosu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu