Kişisel BakımOrdan Burdan

Bahara Taze Bir Başlangıç Yapın! 8 Cilt Temizliği Tüyosu

Kış mevsimi bitip de ilkbahar yüzünü göstermeye başladığında, doğa ile birlikte vücudumuz da yenilenmeye ihtiyaç duyar.

Cilt temizliği; kış aylarında kapalı mekanlarda fazla zaman geçirmekten ve dışarıdaki sert ve soğuk hava ile temas etmekten olumsuz bir şekilde etkilenen cildin bahar aylarına taze bir başlangıç yapabilmesi için son derece önemlidir.

Bahara Taze Bir Başlangıç Yapın! 8 Cilt Temizliği Tüyosu

“Fakat benim zaten bir cilt temizliği rutinim var.” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bahar mevsimine hazırlık niteliği taşıyan tüyolarımızı her zamanki bakım rutininize ekleyerek sözünü ettiğimiz cilt temizliğinin farkını hissedebilirsiniz.

8 Maddede Cilt Temizliği Rehberi

İlkbahar mevsiminin kış koşullarından çok farklı olduğunu zaten biliyorsunuz. Doğal olarak güzellik rutininizde de bahara özel birtakım değişiklikler yapmanız gerektiği sonucuna rahatlıkla ulaşabiliriz.

Çünkü ısınan hava, uzayan gündüz saatleri, dolayısıyla dış mekanlarda geçirilen sürenin artmaya başlaması ile birlikte alerjen sayısında yükseliş yaşanması ve güneş ışınlarına daha fazla maruz kalınması da gündeme geliyor. Tüm bu faktörler, cilt yüzeyinin etkilenmesine yol açıyor.

Dolayısıyla sağlıklı, parlak, temiz ve güzel bir cilt için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğu görülüyor. İşte ruhunuzla birlikte cildinizi de bahara hazırlamak için uygulamanızda yarar olacak 8 önerimiz…

1. Ölü Derilerinizden Kurtulun

Cilt hücreleri devamlı olarak yenileniyor olmasına rağmen kışın çetin şartlarında cilt üzerindeki ölü derilerden tamamen kurtulamamış olabilirsiniz. Cildinizi bu tabakadan arındırmak için ise vücut peeling’i yapmanızı öneririz. Bu doğrultuda cilt tipinizle uyumlu bir peeling ürünü alarak cildinize uygulayabilirsiniz.

Bu tür ürünler, cilt yüzeyine zarar vermeden aşındıracak bileşenlere sahip olduğundan çok fazla çaba harcamadan kolaylıkla cildin ölü derilerden temizlenmesine yardımcı olur. Diğer yandan vücut fırçası kullanmak ve sıcak bir banyo yapmak da ölü derilerden kurtulmasına önayak olurken ruhunuzu da tazeleyecek yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır.

2. Serum Desteği Uygulayın

Serum takviyesi, soğuk havalarda kuruyan cildi canlandırmanın en iyi yollarından biri olabilir. Bu anlamda nemlendirici bileşenlere sahip, vitamin desteği sunan, kolajen üretimini teşvik edecek türlere sahip serumlar ile cildinizi derinlemesine besleme fırsatı bulabilirsiniz.

Serum takviyelerinin faydaları arasında kırışık önleme, lekeleri giderme, cilt sorunlarını yatıştırma ve esnekliği artırma etkileri de bulunan serumlar yoluyla cildinizin kusursuz bir görünüme kavuşması için önemli bir adım da atmış olacağınızı belirtmek yanlış olmayacaktır.

3. Hafif Bir Nemlendirici ile Cildinizi Neme Doyurun

Kışın cildinizin kurumasını önlemek için sık sık nemlendirici kullanımına başvurmuş olmalısınız. Baharın gelişiyle birlikte bu nemlendirici ürünlere veda edeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bu konuyu tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Çünkü cildiniz her ne kadar nemli olursa olsun bahar mevsiminde de ipek gibi pürüzsüz kalabilmesi için nemlendirici kullanmaya devam etmeniz gerekmektedir.

Cildin yeterli seviyede nem dengesine sahip olması, cilt temizliği konusunda en kritik noktalardan biridir. Dolayısıyla duş sırasında nemlendirici bazlı vücut sabunu veya duş jeli kullanmanız, her duş sonrasında cildinizi hafif bir nemlendirici vücut losyonu ile koruma altına almanız ve ihtiyaç duyduğunuz anlarda cildinizi yeniden nemlendirmeniz yararınıza olacaktır.

4. Bacaklarınızı Tazeleyin

Havaların ısınmaya başlaması, pek çok kadın için etek ve şortların dolaplarda yerini daha çok almaya başlaması anlamına gelmektedir. Dahası, artık açık ayakkabıların ve sandaletlerin de kutulardan çıkma vakti geldiğinden bakımlı bacaklar ve ayaklara sahip olabilmek herkes için daha fazla önem kazanıyor.

Peki bunun için ne yapmalı? Öncelikle topuklardaki kuru ve çatlamış bölgeleri iyileştirmeye çalışmalı. Ardından bacaklardaki tüylerden kurtulmalı ve sonrasında ayakları ve bacakları nemlendirerek bahara tamamen hazı hale gelmeli.

5. Dudaklarınıza Bakım Yapın

Eğer dudak balsamı kullanmıyorsanız, bu ilkbahar dudaklarınıza bakım yapmaya başlamak için oldukça uygun bir zaman dilimi olabilir. Kış soğuklarında hasar gören dudakları iyileştirmek ve baharda maruz kalınacak güneş ışınlarında dudakları korumak adına sizin için uygun bir dudak balsamı kullanmaya başlamanızı tavsiye ederiz. Böylece etkili bir cilt temizliği için yüzünüzün en dikkat çeken bölgesine gereken bakımı uygulayarak gün boyunca sağlıklı, ışıltılı ve elbette bakımlı dudaklara sahip olabilirsiniz.

6. Güneş Koruyucu Kullanın

Güneş kremlerinin yalnızca plajda veya havuz kenarında kullanıldığına dair yanlış bir inanış mevcut. Fakat aslında güneş ışınlarına direkt maruz kalındığı, hatta bulutlu günlerde dahi güneş koruyucu ürünler kullanmak kritik bir önem taşıyor.

Bu nedenle eğer şimdiye kadar bu konuya dikkat etmediyseniz bile bu baharla birlikte güneşin cilt üzerindeki zararlı etkilerini en aza indirmeyi mümkün kılan güneş koruyucularını yanınızdan eksik etmeyerek işe başlayabilirsiniz. Bu doğrultuda SPF’si en az 50 olan yüksek koruma özelliğine sahip güneş koruyucu ürünler tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

7. Vücudunuzu Susuz Bırakmayın

Su içmenizle cilt temizliğinin ne ilgisi olduğunu merak ediyorsanız, hemen söyleyelim. Cildinizi nemlendirmenin en etkili yolu, su tüketimine önem vermekten geçiyor. Çünkü cildiniz vücudunuzun en büyük organı ve gün içinde yeterli miktarda su içmeniz, cildinizin kurumasının önüne geçerek nemli ve yumuşak kalmasına önemli ölçüde yardımcı oluyor.

Özellikle kış mevsiminde kalın kıyafetler altında kalan, havasızlıktan ve soğuk hava şartlarından dolayı kuruyup dökülen cildinizi canlandırmak için baharda su tüketiminize dikkat etmenizi öneririz. Böylece cildinizin kendi kendini temizlemesini de teşvik edebilirsiniz.

8. Mevsim Meyve ve Sebzelerini Tüketin

Cildi su tüketerek nemlendirmekten söz açılmışken, taze meyve ve sebze tüketmenin vücuda su takviyesi yapmanın en leziz yollarından olduğunu iddia edebiliriz. Üstelik ilkbahar mevsimi, bol sulu ve iştah açan çok sayıda meyve ve sebzeye ev sahipliği yaptığından bu konuda çok zorlanacağınızı da sanmıyoruz.

Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek, besleyici yanlarından maksimum seviyede fayda sağlamayı mümkün kılmaktadır. Dolayısıyla bahar mevsiminin meyve ve sebzelerini tükettiğinizde cildinizi beslemenin yanı sıra nem ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz. Bu yolla kısa sürede cildinize esneklik kazandırabilmeniz, yaşlanma etkilerini en aza indirmeniz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanız mümkün hale gelecektir.

Kaynak: ergulkeskin.com.tr

Evde Kil Maskesi Yapımı

Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu