Kişisel BakımOrdan Burdan

Yara İzi Nasıl Geçer? Yara İzlerini Kapatma Yöntemleri

Yara izi nasıl geçer sorusunun doğal ve tıbbi uygulamalar olmak üzere farklı yanıtları olabilir.

Küçük veya büyük fark etmeksizin mutlaka herkesin vücudunda hayatı boyunca birtakım yara izleri oluşmuştur. Fakat kimi zaman oluşma nedenine de bağlı olarak bir türlü geçmek bilmeyen yara izleri endişe yaratabiliyor. Bu gibi durumlarda özgüven sarsılması, vücut görüntüsünden rahatsızlık duyma ve ciddi boyutta psikolojik sorunlar yaşanması söz konusu olabiliyor. Biz de bugün, “yara izi nasıl geçer?” diye düşünüp çare arayanlar için yaraların kapatılmasına dair bilinmesi gerekenleri sıralamaya çalışacağız.

Yara izini saklama gereği duyanların başvurabileceği birçok doğal ve tıbbi yöntemden söz etmek mümkün. Peki bunlar nelerdir, nasıl etki gösterir ne kadar sürede etki gösterir? Gibi soruların yanıtlarını ise içeriğimizin devamında bulabilir ve sizin için en doğru yönteme karar verebilirsiniz.

Yara İzinden Rahatsız Olanlar Buraya: Yara İzi Nasıl Geçer?

Yara izi nasıl geçer sorusunun doğal ve tıbbi uygulamalar olmak üzere farklı yanıtları olabileceğinden içeriğimizin başında da söz etmiştik. Doğal yöntemlere örnek olarak; yara izine limon sürmek, aloe vera jeli kullanmak, kakao yağından yararlanmak gibi uygulamalar verilebilir. Fakat yara türüne de bağlı olarak kimi zaman bu doğal yöntemlerin uzun süreli işe yaramadığı görülebiliyor.

Böyle vakalara ise genellikle tıbbi yöntemlere başvuruluyor. Yara izini geçirmek için estetik müdahale yaptırmak, deri soyma tedavisi uygulatmak, hatta ileri boyutlu yara izleri için doku nakli yaptırmak gibi çözümler gündeme gelebiliyor. Kamuflaj kontür işlemi ise bu tür rahatsızlıklardan kurtulmak için başvurulabilecek bir diğer alternatif yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Kamuflaj kontür makyajı olarak da bilinen bu yöntem, farklı nedenlerden dolayı cilt üzerinde oluşan izleri ve lekeleri uzun bir süre boyunca yok etmeyi mümkün kılabiliyor.

Kamuflaj kontür makyajı veya kamuflaj kontür işlemi…

Kamuflaj kontür makyajı veya kamuflaj kontür işlemi, temel olarak yara görünümünün neden olduğu renk eşitsizliklerini dengelemeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda kontür makyaj tekniği ile deri üzerindeki farklı renk tonları eşitlenerek yara izinin kamufle edilmesi sağlanıyor. Ağır güneş lekeleri, vitiligo kaynaklı izler, ameliyat izleri, doğum izleri gibi iyileşmesi güç durumlarda kamuflaj kontür işlemi ile kişiye rahatsızlık veren durumları ortadan kaldırabilmek mümkün.

Özellikle doğal yöntemlerin başarılı olamadığı ve tıbbi müdahalelere başvurulmak istenmediği yara izlerinde kamuflaj kontür işlemine başvurulduğu sıklıkla gözlemlenmiştir. Yara görünümünü kamufle etmeyi sağlayan kamuflaj kontür uygulaması hakkında diğer detayları ise güzelliğinizi güvenle emanet edebileceğiniz Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun deneyimli ekibinin görüşlerini bir araya getirdiğimiz içeriğimizde inceleyebilirsiniz.

Kamuflaj Kontür Makyajı Nasıl Uygulanır?

Kamuflaj kontür işlemi, Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun diğer kalıcı makyaj uygulamaları ile benzerlik göstermektedir. Buna göre cilt üzerine doğal renk tonları ile uyumlu renkler uygulanmaktadır. Ancak kamuflaj kontür makyaj uygulamasında deriyi renklendirmek için kullanılan boyalar ile diğer kalıcı makyaj işlemi sırasında tercih edilen boyaların birbirinden farklı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Kamuflaj yapılacak bölge ile uyumlu renk seçimi yapıldıktan sonra ise seansa başlanır ve artık yara izi nasıl geçer sorusunun yanıtı da böylece bulunmuş olur. Öte yandan yara izinin büyüklüğü ve cildin özellikleri ile doğru orantılı olarak birkaç seans daha kamuflaj kontür işlemi uygulamak gerektiği bilgisini de vermeden geçmeyelim. Benzer şekilde, yara izi üzerine uygulanan kamuflaj kontür makyajının başarı oranı da yine yara izinin genişliği, cilt ile arasındaki ton farkı, yaranın bulunduğu bölgenin yapısı gibi nedenlere göre değişiklik gösterebilir.

Bu anlamda her güzellik uygulamasında söz konusu olduğu gibi kamuflaj kontür işlemi için de alanında uzman bir güzellik merkezine başvurmanız yararınıza olacaktır. Kamuflaj kontür hizmetinde deneyimli Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun bu noktada sizin için en doğru uygulamayı hayata geçireceğinden emin olabilirsiniz.

Kamuflaj Kontür İşlemi Ne Kadar Sürer?

Her cilt farklı durumlara karşı farklı reaksiyon göstermektedir. Çünkü cilt yapısı insandan insana farklılaşmakta ve dolayısıyla bir yara izinin iyileşme sürecinin herkeste farklı olduğu gibi kamuflaj kontür işlem süresi de herkes için farklı olabilmektedir. Buradan yola çıkıldığında kamuflaj kontür makyajı uygulamasının ortalama ne kadar süreceği konusunda öngörüde bulunmak çok doğru olmayacaktır.

Ancak işlem sona erdiğinde dikkat edilmesi gereken noktalar herkes için aynıdır. Buna göre kamuflaj kontür makyajı sonrasında herkesin işlem gören bölgeyi 24 saat boyunca su ile temas ettirmemesi gerektiğini mutlaka belirtmeliyiz. Ek olarak, kamuflaj kontür yaptırdıktan sonraki 1 hafta boyunca işlemin uygulandığı bölgenin güneş ışınlarından korunması gerekmektedir.

Bahara Taze Bir Başlangıç Yapın! 8 Cilt Temizliği Tüyosu

Evde Kil Maskesi Yapımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu