Dizi / Film

Karantina Günlerinde İzlenecek 6 Film Önerisi

Karantina süreciyle birlikte bir film/dizi izleme döngüsüne girmiş bulunuyoruz. Sizler için sıkıcı karantina günlerine heyecan katacak 6 film önerisi.

Koronavirüs salgını nedeniyle hepimiz evlere kapanmış, arkadaşlarımızdan ve sevdiklerimizden uzakta asosyalliğin dibine vurmuşken, sizlerin canı sıkılmasın film aramakla uğraşmayın diye sizler için 6 film önerisi.

Karantina Günlerinde İzlenecek 6 Film Önerisi

1. “Contratiempo” (Görünmeyen Misafir)

“Contratiempo” (Görünmeyen Misafir) İspanyol Sinemasının En İyilerinden

Konusu;

Adrian Doria kariyerinde hızla yükselen bir iş adamıdır. Evli bir adam olan Adrian, fotoğrafçı olan sevgilisi Laura’yı öldürmekle suçlanmaktadır. Adrian, kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için tanık hazırlama ve adli bildirimlerde uzman deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Adrian, Virgina’ya yaşanan olayları en başından anlatmaya başlar. Fakat Virginia hikayede bazı tutarsızlıklar fark eder ve onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar.

2. “The Platform” (El Hoyo)

Konusu;

The Platform, dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor. Her hücrede iki mahkumun kaldığı hapishanede, yemek günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe ulaşmak için çabalarken, alt katta bulunan mahkumlar, her gün biraz daha vahşileşerek açlıkla baş etmeye çalışır. Bir gün gözünü hapishanenin 33. katında açan Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

3. “Train To Busan” (Busan Treni)

Busan Treni (Zombi Ekspresi), 2016 yapımı zombi, korku filmidir. Yapımcılığını Yeon Sang-ho ve başrolde Gong Yoo, Jung Yu-mi ve Ma Dong-seok bulunur.

“When the Weather Is Fine” İzle

Konusu;

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul’den kalkıp Busan’a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore’yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan’a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

4. “Durante La Tormenta” (Fırtına Anı)

Oriol Paulo tarafından yazılan ve yönetilen ve Adriana Ugarte’nin oynadığı 2018 gizem-drama filmi.

“Fırtına Anı” İzle (Geçmiş ve Gelecek Arasında Kalmak)

Konusu;

9 Kasım 1989 yılında çıkan şiddetli bir fırtınayı evin camından izleyen 12 yaşındaki bir çocuk olan Nico, komşusunun evinde bir tuhaflıklar olduğunu fark eder. Evden vahşi sesler duymasının üzerine yardım etmek için eve giden Nico, komşuşu Prieto’nun karısının ölü olduğunu görür. Kendisini gören Prieto’dan kaçıp eve geri dönmeye çalışan küçük çocuk bu sırada trafik kazası geçirerek hayatını kaybeder. Aradan geçen 25 yılın ardından Vera, eşi David ve kızları ile birlikte, Nico’nun yaşadığı eve taşınır. Genç kadın eve yerleşmeye çalışırken Nico’nun gitar çalerken çektiği kasetleri bulur. Bir süre sonra Vera, bir televizyon ve kamera aracılığıyla Nico ile iletişime geçer ve bu sayede küçük çocuğun hayatını kurtarır. Ancak Vera’nın geçmişe yaptığı bu müdahele, onun ve ailesinin hayatının değişmesine neden olur.

5. “A Quiet Place” (Sessiz Bir Yer)

Modern bir korku-gerilim hikâyesi olan Sessiz Bir Yer, avını sesle bulan gizemli yaratıkların, dört kişilik bir ailenin hayatını tehdit etmeye başlayınca bu ailenin yaşamlarını sessiz şekilde sürdürmek zorunda kalışlarını anlatıyor.

https://www.kivitadinda.com/2019/02/sessiz-bir-yer-mutlaka-izle/

Konusu;

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir.

6. ”The Host” (Yaratık)

Konusu;

Film Han Nehri dolaylarında geçiyor. Bu muhteşem manzara aslında korkunç olaylara gebe ve bunu uzun bir süre kimse farkında olmadan yaşamış durumda. Seul’un iki yakasını bir araya getiren bu nehir, derinlerinde dehşet saçan bir yaratık saklıyor. Amerikan savaş gemileri bir zaman önce bu bölgeye ciddi miktarda kimyasal atık bıraktığı için zamanla bir yaratık peydahlanmış. Umulmadık bir anda kendini gösteren bu yaratık hükümetin müdahelesi ile yok edilmek istenince daha da dehşet dolu anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırmaktadır.

İğne İplik (Sui Dhaaga) İzle

Aşk Bu Mu? (Acısı Var, İzi Yok) İzle

“When the Weather Is Fine” İzle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu