Kişisel BakımOrdan Burdan

Perçem Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Perçem kestirmek saç görünümünüz için kritik kararlardandır bu yüzden perçem kestirmeden önce mutlaka bilmeniz gereken bir kaç ayrıntı vardır.

Günlük güzellik rutininizi ve aynaya baktığınızdaki görünümü değiştirecek bu adımı atmaya hazır mısınız? Perçem kestirmeden önce bilmeniz gerekenleri, dikkat etmeniz gereken noktaları ve karşınıza çıkacak süreçleri Ekin Kurbetçi’den öğrenelim.

Perçem Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Zaman ve Efor Harcayacaksınız

Eforsuz bir kesime sahip olabilirsiniz. Ama perçemleri şekillendirmek her zaman ekstra efor ve zaman isteyecek. Kendi kendine mükemmel kuruyan perçemler ne yazık ki bir peri masalı.

Saç Yapınıza Dikkat

Her kesim her saç yapısına uymayabilir. İstediğiniz modelin saçlarınıza uyup uymayacağını önce kuaförünüze danışın. Örneğin ince telli saçlar için farklı, kuru yapılı saçlar için farklı kesimler gerekebilir.

Saç Yoğunluğuna Göre

Perçem kestirmeden önce saç yoğunluğunuzu da hesaba katın. Gür saçlarınız yoksa yoğun bir model için saçınızın büyük bir kısmını kısaltmak istemezsiniz.

Kıvırcık Saçlara Ek Önlem

Kıvırcık saçlarınız varsa, perçemlerin saçlarınız kuruduktan sonra nasıl görüneceğini daha iyi görmek için kuru kesim talep edin. Ayrıca perçemlerinizin düzgün ve kontrollü durması için sık sık nemlendirici bakım uygulamayı bir kenara not alın.

Yüz Şeklinizi Belirleyin

Perçem ne yazık ki yüz seçer, hatta bazıları daha fazla. İstediğiniz bir modelde ısrarcı olmadan önce yüz şeklinize uygunluğunu kontrol edin. Örneğin küt perçemler uzun yüzleri dengelerken yuvarlak yüze sahip olanlar katlı kesimlerle kemik yapılarını ön plana çıkarabilir.

Küt Perçemler En Zoru

Küt perçemler hem daha çok yüz seçer hem de şekillendirmek ve sabitlemek oldukça meşakatlidir. Küt perçemde ısrarcıysanız önce takma ürünlerle deneme yapın ve kendinizi bu yolculuğa hazırlayın.

Perçemler Hızlı Uzayacak

Perçemlerinizin aynı formda kalması için onları 2-3 haftada bir kestirmeniz gerekir. Her daim göze giren tutamlarla hayat biraz zorlaşabilir.

Tanımsız Boy Dönemi

Perçemlerinizden sıkıldığınıza karar verdiniz. Tutamların hızla uzaması birden yavaşlamış gibi gelecek ve bir süre tanımsız bir boya sahip olacaksınız. Alternatif modellerle hazırlıklı olun.

Tedbirli Davranın

Kısa perçemlere sahip olmaktan emin misiniz ya da o tanımsız boy sürecine girmek istiyor musunuz? Bu soruların cevapları hayırsa kuaförünüzden, önce ara boy bir kesim isteyin ya da beğendiğiniz modeli takma perçemlerle deneyin.

Alışmak Zaman Alacak

Tek seferde kusursuz perçemler beklemeyin. Kuaförden çıktıktan sonra onları şekillendirmeniz ve saç yapısının yeni boyuna alışması biraz zaman alacak. Saçlarınızı kestirdikten sonra evde pratik yapın.

Perçemlerinizi Daha Çok Yıkayacaksınız

Ne yazık ki perçemlerin şeklinin bozulması ve yağlanması daha kolay. Bu yüzden perçemlerinizi tüm saçınızdan daha sık yıkamaya kendinizi alıştırın.

Şekillendirici Desteği

En başta söylemiştik, eforsuz perçem diye bir şey ne yazık ki yok. Bu aşamada her zaman bir şekillendiriciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Dolayısıyla perçemleriniz saçlarınızdan daha çabuk yıpranacak. Kaliteli ürünler ve saç koruyucular kullanın.

Yeni Ürünler Gerekecek

Perçemleri şekillendirmek ayrı bir süreç. Dolayısıyla saç ürünü ailenizin genişlemesi gerekecek. Isı koruyucular, sabitleyiciler ve özellikle perçemlerinizi sık yıkmak istemiyorsanız kuru şampuanlar stoklamanız gerekenlerden.

Makyaj Stiliniz Değişmeli

İster katlı ister küt modele sahip olun, perçem kesiminiz yüzünüze çerçeveleyeceğinden dolayı makyaj stiliniz de buna uygun olarak değişecek. Hali hazırda daha dramatik bir görünüm yaratan perçemlerle yoğun göz makyajları üzerine çalışmanız lazım.

Saçlar İçin En Önemli Vitaminler Hangileridir?

Lina İsminin Anlamı Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu